Ant bangos – kelionės vandeniu: šluojami bilietai į atnaujintus maršrutus | Diena.lt

ANT BANGOS – KELIONĖS VANDENIU: ŠLUOJAMI BILIETAI Į ATNAUJINTUS MARŠRUTUS

Karantino išvarginti miestiečiai ieško pramogų ant vandens. Noriai rezervuojamos pramoginės kelionės po pajūrį ar pamarį, šluote iššluoti ir bilietai į ką tik atnaujintus vandens maršrutus.

Prasideda vandens sezonas

Kitą savaitgalį atidaromi net keli vandens maršrutai. Pradeda kursuoti laivas "Benas", plukdysiantis keleivius iš Drevernos į Juodkrantę.

Iš Klaipėdos į Juodkrantę atnaujintas ir laivo "Forelle" maršrutas. Skelbiama, kad pirmajam plaukimui birželio 20-ąją bilietų jau nebėra.

Keleiviai iš uostamiesčio į Juodkrantę bus plukdomi iš Kruizinių laivų terminalo. Nuo gegužės 30 d. laivas plauks kiekvieną savaitgalį, nuo liepos 1 d. – kiekvieną dieną, nuo rugsėjo 1 d. iki spalio 1 d. – kiekvieną savaitgalį.

Maršrutus greitaeigiu laivu į Juodkrantę atnaujino ir Drevernos uostas.

"Kitą savaitgalį, nuo šeštadienio, laivas "Benas" keleivius plukdys keturis kartus per dieną, o nuo birželio 19-osios – pagal grafiką kiekvieną dieną. Darbo dienomis laivas kursuos tris keturis kartus", – tikino įmonės "Hortivita" Turizmo padalinio vadovė Liudmila Juknienė.

Pajūrio krašte apstu siūlančiųjų privačių laivų nuomą. Norintiesiems savarankiškai keliauti ar burtis į šeimos, bendradarbių kompanijas, galima nuomoti laivą kelioms valandoms.

Kol kas internetu bilietai neparduodami, tačiau Drevernos uosto kasose jų galima įsigyti. Suaugusiajam kelionė į vieną pusę kainuoja 6, vaikui – 3 eurus. Dviračio perkėlimas atsieis 1 eurą.

Pigiau – į abi puses

Kelionė iš Klaipėdos į Juodkrantę suaugusiajam į abi puses kainuos 16 eurų, vaikams iki 12 metų – 10 eurų, vaikai iki ketverių metų keliami nemokamai. Dviratis ar vežimėlis laivu keliaus tik už dviejų eurų mokestį.

Kelionė laivu "Forelle" į vieną pusę kainuos brangiau – 10 eurų. Vaikams nuo 5 iki 12 metų kelionė tik iki Juodkrantės atsieis 7 eurus.

Šiuo laivu net atostogaujantiesiems Kuršių nerijoje bus galima pasimėgauti nauju maršrutu Juodkrantė–Pilkosios kopos–Juodkrantė. Pusantros valandos kelionė kainuos 9 eurus, vaikai bus plukdomi už 5 eurus.

Siūlo 25 programas

Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro vadovė Daiva Buivydienė pastebėjo išaugusį žmonių susidomėjimą vandens turizmu.

"Keliautojams mes parengėme paslaugų paketą, susijusį su turizmu. Balandį ir gegužę, birželį edukacinės programos buvo atšauktos, grąžinome pinigus. Tačiau dabar užsakymų gausėja, rezervacijos vyksta ne tik liepos, bet ir rugsėjo mėnesiui. Esame keturių vandenų kraštas, tad keliaujantiesiems turime, ką pasiūlyti. Parengti 25 paslaugų paketai, susiję su maitinimu, plaukimu po Kuršių marias, Karaliaus Vilhelmo kanalą. Siūloma įvairiausių atrakcijų – keturių valandų edukacinę programą "Žuvies kelias", kitas kulinarinio pavaldo programas, paukščių stebėjimo pramogą, plaukimą baidarėmis, kanojomis", – vardijo D.Buivydienė.

Laivo nuoma – nuo 280 eurų

Pajūrio krašte apstu siūlančiųjų privačių laivų nuomą. Norintiesiems savarankiškai keliauti ar burtis į šeimos, bendradarbių kompanijas, galima nuomoti laivą kelioms valandoms.

Kelionė iš Drevernos iki Juodkrantės su poros valandų sustojimu kainuoja nuo 280 iki 440 eurų.

Greitaeigio katerio valandos nuoma skaičiuojama nuo 120 eurų.

Iš Drevernos į Nidą kompanijai galima išplaukti už laivo nuomą sumokėjus nuo 480 iki 1 tūkst. eurų.

Greitaeigiu kateriu siūloma pakeliauti po Juodkrantę, Nidą, Mingės kaimą ir vėl sugrįžti į Dreverną.

Apytiksliai tokiai kelionei prireikia 4 valandų į vieną pusę, tačiau dar teks sumokėti už laivo stovėjimą uoste, kol keleiviai vaikštinės po objektus.

Tai, kad susidomėjimas vandens turizmu auga, rodo ir ketvirtadienį iš Kauno į Nidą išplaukusio greitaeigio katerio "Raketa" užimtumas.

Pirmo reiso kelionei buvo išpirkti visi bilietai, kurie kainavo nuo 46 iki 59 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Plaukęs ne vieną kartą

Teko plaukti su Raketa iš Kauno į Nidą ir atgal. Įspūdis visam gyvenimui. Nepakartojami Nemuno krantų vaizdai. Laivo viduje daug ervės, tai ne automobilyje ar autobuse. Jokių keltų, jokių eilių prie kelto, jokio ekologinio mokesčio. Nereikia vairuoti, gali tiesiog mėgautis kelione. Kažkas rašo ”nuobodu”. Ar bandėte bent. Kiti sako ”brangu” . Sutinku - pigu ”sėdėti” ant lovos. Kas nori gerų įspūdžių ir truputėlį sveiko adrenalino būtinai rekomenduoju!

Ko neparašo

ar raketoje baras su vynais veikia?Jeigu veikia tai aš nuolatinis keleivis kadangi tiek laiko plaukiant gali nupušt iš nuobodulio

Ai nu

galėtų jau viską atnaujinti : renginius, šventes, pramogas. Laikas, vistiek reikės. Tik reikia rimtai taikyti naujas apsaugos taisykles - distanciją vienas nuo kito/ypač uždarose erdvėse/, dezinfekciją prieš ir po, bei kaukes. Gyvenimas stabtelėjo pakankamai. Korona pakankamai atidžiai stebima todėl jeigu - ką tai visada suspėsime tuoj pat vėl sustoti ir užsidaryti karantine.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS