Ant piliakalnio – stendai su klaidomis | Diena.lt

ANT PILIAKALNIO – STENDAI SU KLAIDOMIS

Prie pat Gargždų esantis Kalniškės piliakalnis įspūdingais vaizdais į Minijos slėnį traukia poilsiautojus ir turistus. Tačiau keliautojų akys užkliuvo už gramatinėmis klaidomis išmarginto informacinio stendo.

Aprašydami kuršių paveldo objektuose rastus radinius, stendo kūrėjai nesivargino naudoti nosinių raidžių.

„Tai yra viešas stendas, jokiu būdu neturėtų būti tokių klaidų. Gėda tiems, kas tvirtino tokius užrašus. Galastuvas ir gražtas rašomi su „ą“ nosine raide“, – pastebėjo dienraščio skaitytojas.

Paaiškėjo, kad stendus kūrė ir tvirtino Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojai. Kultūros skyriaus specialistė Sonata Šmatauskienė nustebo išgirdusi, jog žymų traukos objektą „puošia“ gramatinės klaidos.

„Visi derino, ir niekas nematė. Juk buvo suderintas projektas. Gal nusitrynė, gal gaminant stendus kur nors prapuolė?“ – svarstė S.Šmatauskienė.

Pasak specialistės, šiuo metu rengiamas antrasis piliakalnio tvarkymo darbų etapas. Jo metu tikimasi ištaisyti gramatines klaidas. Tiesa, tai įvykis tik 2017–2018 m., kai bus imtasi darbų.

„Savivaldybė turi kalbos tvarkytoją, tai yra Ryšių su visuomene skyriaus vedėją. Kaip čia taip? Visi skaitė, ir nematė“, – kalbėjo S.Šmatauskienė.

Antruoju piliakalnio tvarkymo etapu ketinama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę prie Gargždų miesto ženklu tapusio įspūdingo dydžio akmens. Nuo aikštelės takai drieksis piliakalnio link. Per slėnį bus įrengtas kabantis medinis tiltas. Pilkalnio apačioje atsiras naujų takų, o per pelkėtas vietas bus pastatyti tiltukai.

Kalniškės piliakalnio sutvarkymo pirmojo etapo projekto vertė siekė 82 tūkst. eurų, iš kurių Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 16,8 tūkst. eurų.

Antrojo etapo dokumentacijai parengti žadama skirti iki 30 tūkst. eurų. Kiek kainuos medžių kirtimas ir takų tiesimas, dar nėra žinoma.

GALERIJA

  • Ant piliakalnio – stendai su klaidomis
  • Ant piliakalnio – stendai su klaidomis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvė

Atsibuksit, kuršiai, čia Lietuva ir lietuvių kalba yra valstybinė.

Kuršis

Gargžda yra kuršių gyvenvietė, tad aišku kodėl lietuviškų "nosinių" čia nėra :). Be to lietuviškai "grąžtas" kuršiuose yr "urbis", tad ten nosinių nėr kur pakabinti ;).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS