Ant skulptūros – lūžusi medžio šaka | Diena.lt

ANT SKULPTŪROS – LŪŽUSI MEDŽIO ŠAKA

Bevaikštinėdami Skulptūrų parke klaipėdiečiai pastebėjo ant vienos skulptūros užkritusią didelę medžio šaką. Nėra žinoma, ar šaka pakenkė skulptūrai, tačiau baiminamasi, kad laiku negenint medžių šakų gali nukentėti ne tik meno kūriniai, bet ir parke vaikštantys žmonės.

Nukritusią šaką ant skulptūros klaipėdiečiai pastebėjo savaitgalį. Anot jų, medžio šaka tikrai nebuvo specialiai nulaužta, esą matyti, kad ji pati nulūžo, kadangi ji – per aukštai, kad kas nors galėtų įlipti ir nulaužti.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai Skulptūrų parke medžių šakos nukrenta ir ką nors apgadina.

Praėjusių metų gegužės pabaigoje ant naujai įrengto tualeto buvo užvirtusi šaka. Ji sumaitojo tualeto stogą, kurį teko taisyti. Remontas atsiėjo apie 10–15 tūkst. eurų.

Žmonės ir šį kartą svarstė, kas turėtų atsakyti už skulptūros sutvarkymą, jeigu medžiai negenėti, o jų šakos kelia pavojų tiek praeiviams, tiek skulptūroms.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, šaką greitu metu pašalins teritoriją prižiūrintys rangovai.

„Savivaldybė paprastai intensyvesnius genėjimo darbus atlieka ankstyvą pavasarį, iki prasidedant žydėjimui. Tačiau, jei fiksuojamos pavojingos situacijos – lūžtančios, pavojingai pasvirusios šakos, užstojamas matomumas eismui ir pan., genėjama ir kitu metu. Parke atlikti kai kurių medžių genėjimą pasisiūlė ir asociacija „Klaipėdos žalieji“, – teigė I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jis

oho, čia tai bent naujina... informuokite kaip ten su ta šaka toliau bus, Labai įdomu.

Neber kantrybes

Milijonai buvo sukisti i buvusiu miesto senuju kapiniu sutvarkyma. Ir vis krenta sakos?

Anonimas

Prieš kelias dienas buvo straipsnis ir skundėsi žmonės dėk žolės nenupjautos parke, kaip matosi iš foto niekas nepasikeitė! Klausimas kyla- ką veikia kubilienė? Nejaugi merui yra gera, kai tiek nepasitenkinimo miesto tvarkymo skyriumi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS