Aplink Klaipėdą skubama kloti asfaltą | Diena.lt

APLINK KLAIPĖDĄ SKUBAMA KLOTI ASFALTĄ

Prieš Vėlines kelininkai paspartino kai kurių objektų aplink Klaipėdą tvarkymą – Vėžaičiuose paklojus pirmą asfalto sluoksnį, eismas kelyje į Plungę jau vyksta normaliu tempu.

Kelio ruože – nauja danga

Asfaltas klojamas net keturių kilometrų ilgio ruože. Darbus šiame objekte vykdo įmonė „YIT Lietuva“.

Konkursą kelio remonto darbams skelbė Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuriai priklauso šis kelias.

Kelininkai pirmiausia šalinio viršutinį asfalto sluoksnį. Eismas tuo metu buvo reguliuojamas šviesoforais, todėl ypač savaitgaliais Vėžaičiuose susidarydavo ilgiausios automobilių eilės.

Kasdien šiuo keliu važiuoja puspenkto tūkstančio automobilių.

Tvarkomame kelyje numatyta įrengti dvi priešpriešines eismo juostas ir pakloti naują 7 metrų pločio asfalto dangą, kurios plotas bendrai siekia apie 3 ha.

Planuojama, kad kelias Plungė–Vėžaičiai bus sutvarkytas per penkis mėnesius – iki kitų metų pradžios, tačiau iš kelininkų darbo tempų galima spėti, kad objektą gali pavykti baigti ir anksčiau.

Aplenkė kolegas

Dar viename kelyje kelininkai taip pat sparčiai darbuojasi – Klaipėdos rajono Kulių kaimo ribose net dvi įmonės kloja asfaltą Kulių gatvėje.

Čia pusę numatyto tvarkyti kelio tvarko įmonė „Transjuda“, o kitos dalies remonto konkursą laimėjo bendrovė „Telšių keliai“.

Įmonė „Transjuda“ anksčiau pradėjo darbus.

Tačiau vėliau remonto darbus pradėję telšiškiai taip pat sparčiai tvirtino kelio pagrindą, o šiuo metu jau spėjo pakloti abu asfalto sluoksnius.

„Matyt, kai kas vasarą smuikeliu pragrojo. Su įmone „Transjuda“ dar turime reikalų. Jie paklojo pirmąjį sluoksnį, bet per žiemą taip negerai palikti. Kitaip pavasarį teks tvarkyti duobes, vieno sluoksnio asfaltas nepritaikytas didelėms apkrovoms“, – tikino Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Algirdas Ronkus.

Nijolė Ilginienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Iki asfalto – duobės

Dvi minėtos įmonės asfaltą kloja nesujungus Kulių gatvės su kitomis asfaltuotomis gatvėmis.

Iš Dovilų pusės lieka apie 300 metrų ilgio duobėto žvyrkelio. Apie 450 metrų tokio pat žvyrkelio lieka iki Dovilų gatvės, kuri veda į Gargždus.

A. Ronkus aiškino, kad pirmiausia projektuojama ta kelio dalis, kuri veda į Dovilus.

Kaip bus su Laukų gatve, kuri naująjį asfaltą sujungia su Dovilų gatve, A. Ronkus aiškino tiksliai nežinantis.

Gatvė liks pusiau skusta?

„Greičiau projektas vystysis į Dovilų pusę, o į Gargždų pusę projektavimas stringa dėl rangovų. Sudėtinga gauti geologų paslaugas, visi dabar projektuoja, o geologų nėra daug, eilė geologiniams tyrimams“, – aiškino A. Ronkus.

Gyventojai dėl Laukų gatvės rinko parašus, akcentuodami, kad Kulių kaime gyvena apie tūkstantis gyventojų ir kai kurie penkiolika metų gadina automobilius duobėtuose žvyrkeliuose.

„Kai turėsime projektą ir savivaldybės vadovai pasakys, kad turime pinigų, judinsime ir šį reikalą. Kol kas užduotis suprojektuoti kitų metų vasarai. Bet projektas gali ir po metų, o gali ir po penkerių būti įgyvendintas“, – aiškino A. Ronkus.

Nori aiškumo

Į tai sureagavo Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė, kuri patikino, kad seniūnai prastai yra informuojami apie seniūnijose esančių kelių remonto projektavimo darbus.

„Ką reiškia po penkerių metų? Nesąmonė. Gatvė liks pusiau skusta? Žmonės manęs klausinėja dėl asfaltavimo, o aš neturiu, ką jiems atsakyti. Seniūnus galėtų dažniau informuoti, kokioje stadijoje yra vienas ar kitas projektas, kaip vyksta darbai, kas numatyta. Būtų aiškumas ir būtų informacija, kurios seniūnų klausinėja gyventojai. Mes vis girdime tą patį atsakymą – „vyksta projektavimas“, – pastebėjo N. Ilginienė.

GALERIJA

  • Aplink Klaipėdą skubama kloti asfaltą
  • Aplink Klaipėdą skubama kloti asfaltą
A. Aleksėjūnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

>Darius

Tą patį norėjau rašyti.

Anonimas

Lietuvoje kelius tvarko tik tam, kad uz poros metu galetu vel tvarkyti ir uzdirbti is to. Jei padarytu tikrai gerus kelius, gi nebeturetu ka veikti

Darius

Palyginti gero stovio kelius tvarko, o kur visai tragiška situacija, nemato reikalo. Kelias Klaipėda - Jokūbavas, jau ir taip buvo lopas ant lopo, lope duobė ... "Orlenas" su savo "istoriniais" kroviniais visiškai sulaužė .. Blogiausia būklė Baukštininkai- Plikiai, ten apvazinėjant duobes, vairuotojai priversti išvažiuoti į priešingo eismo juostą, kitaip gresia "pasigauti" ne vieną smagią duobikę. Reikia tik stipresnio šaltuko, kuris iškilnos sulaužytą asfaltą ir bus Šilutės kelio variantas, kai buvo prakertamos padangos ir t.t.t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS