Atakavo pikti vairuotojai: dėl „Regitros“ perkėlimo neužregistravo automobilių | Diena.lt

ATAKAVO PIKTI VAIRUOTOJAI: DĖL „REGITROS“ PERKĖLIMO NEUŽREGISTRAVO AUTOMOBILIŲ

"Regitros" Klaipėdos filialui persikėlus į naujas patalpas, kelias dienas buvo paralyžiuota automobilių registracijos procedūra. Būriais į "Regitrą" traukę klaipėdiečiai piktinosi, jog neįregistruotais automobiliais bijo važinėti miesto gatvėmis.

Važinėjo pirmyn atgal

"O važinėti teko net kelis kartus. Aš dar šeštadienį važiavau į senąsias "Regitros" patalpas, esančias Šilutės plente. Tačiau ten viskas buvo uždaryta. Antradienį atvažiavau į Šiaurės prospekte esančias patalpas, tačiau "Regitra" vis dar nedirbo. Vėl teko išvažiuoti ir sugrįžti tik 13 val., kai įstaiga atvėrė duris", – pasakojo klaipėdietė Viktorija.

"O kur parašyta, jog jie pradės dirbti nuo 13 val.? Aš niekur nemačiau tokio užrašo", – moteriai antrino kitas klaipėdietis Robertas.

Vienas iš tądien 11 val. prie "Regitros" durų buvusių miestiečių tikino, jog tuo metu užrakintas durtis klebeno penki interesantai ir nė vienas nerado jokio pranešimo, jog valstybės įmonė pradės dirbti 13 val.

Kaip visada, atsiranda kas eina, važiuoja, lipa per galvas.

"Pažiūrėkite, šį rytą kabojo darbo valandų grafikas – jame aiškiai parašyta, jog darbas pradedamas aštuntą valandą ryte. Su visais mumis lyg ne su žmonėmis elgiamasi", – piktinosi vienas vairuotojų.

Eilė – savaitei

Susirinkusieji aiškino, jog antradienį 13 val. juos šokiravo žinia, kad "Regitroje" priimami tik užsiregistravusieji internetu.

"Aš galvojau, duos lapelį kaip tarybiniais laikais. Gyvos eilės nėra. Pasakyta laukti. Jei spės aptarnauti užsiregistravusiuosius, tada priims ir mus. Va ir stovime. O jei nespės? Veltui laukti?" – kalbėjo vairuotojas Darius.

Antradienį salėje vien tik automobilių registracijos laukė apie 30 žmonių – dvi dešimtys sėdėjo su išankstinės registracijos talonais, apie dešimt žmonių stoviniavo prie durų.

Klaipėdietė Ilona į "Regitrą" braunasi nuo ketvirtadienio.

"Internetu užsiregistruoti neįmanoma. Sistema rašo, jog nėra vietų. Nuo ketvirtadienio važinėju išregistruotu automobiliu", – tikino Ilona.

Antradienį "Regitros" sistema rodė, kad laisvų vietų Klaipėdos padalinyje yra tik spalio 16-ąją,  penktadienį.

Pirmajame "Regitros" pastato aukšte įsikūrusi salė skirta automobilių registracijos ir kitoms paslaugoms.

Antrame aukšte būriavosi apie 30 žmonių, norėjusių gauti vairuotojo pažymėjimą.

Sistema stringa

"Regitros" Klaipėdos padalinio vadovas Vainius Butinas tikino, jog būtent su tais, kurie turėjo laikyti vairuotojo egzaminą, buvo susisiekta. Jiems telefonu buvo viskas išaiškinta – kur ir kaip atvykti.

V. Butinas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Informacija ant senojo pastato buvo, pats vaikščiojau ir tikrinau. Darbą penktadienį senosiose patalpose baigėme 12 val. Toliau vyko kraustymasis. Sistema turėjo būti įjungta, reikėjo pernešti tuos pačius kompiuterius į naujas patalpas. Nenorėkite, kad per vieną dieną, minutę ir sekundę viskas dirbtų. Ir dabar viskas stringa. Atvyko darbuotojai iš Vilniaus. Šiandien yra pati sunkiausia diena tiek darbuotojams, tiek ir visiems kitiems", – antradienį sakė V. Butinas.

Paklausus, kodėl su persikraustymu susijusios informacijos žmonės tikina neradę "Regitros" interneto puslapyje, V. Butinas pabrėžė, jog ji yra.

"Kaip visada, atsiranda kas eina, važiuoja, lipa per galvas", – požiūrį į žmones pademonstravo valstybės įstaigos vadovas.

Sistema: antradienį strigo ne tik vairuotojo pažymėjimo gamybos sistema, neveikė ir registracijos paslaugoms skirtas įrenginys. Talonėliai buvo spausdinami tik užsiregistravusiems iš anksto. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

V. Butinas tikino, jog "Regitra" paslaugų teikimą ketina sustyguoti per mėnesį.

"Leiskite įsivažiuoti visiems. Nieko nepadarysi. Dėl koronaviruso jau senokai vyksta išankstinė registracija. Dažniausiai iki 70 proc. iš anksto užsiregistravusiųjų atvyksta laiku", – aiškino V. Butinas.

Klaipėdiečiai piktinosi, jog informacijos trūko, o nesusitvarkant su krūviu, Klaipėdos apskrities vairuotojus galima buvo nukreipti į kitus padalinius – Kretingos ar Šilutės.

Antradienį atvykusieji į "Regitrą" vairuotojo pažymėjimo dienraščiui skundėsi, jog strigo asmenų fotografavimo dokumentams sistema.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Komentaras

Didesnės netvarkos Regitroje nebuvo.Jeigu kam gerai,tai jos darbuotojams bet ne vairuotojams,kurie dienas leidžia eilese

Asta

Išregistravau auto internetu. Priregistravau kitą asmenį internetu. Viskas vyko sklandžiai. Visa informacija apie darbo valandas taip pat buvo matoma. Bet kaip visuomet atsiranda aklų.

Juozas

Regitravau spalio16dieną, išankstinė registracija truko vos 10min. Stebūklas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS