Atgimimo aikštėje – pirmieji darbai | Diena.lt

ATGIMIMO AIKŠTĖJE – PIRMIEJI DARBAI

Atgimimo aikštėje prasidėjo pirmieji darbai – aikštė jau aptverta statybine tvora. Veikiausiai šią savaitę prasidės ir granitinių plokščių nuėmimas, o po to vyks archeologiniai kasinėjimai.

Vakar klaipėdiečiai pastebėjo, kad praeiti Atgimimo aikšte nebėra galimybės – čia iš visų pusių stūkso statybinė tvora su užrašu „Cramo“, aplink ją zujo ir statybines medžiagas nešiojo geltonomis liemenėmis apsivilkę darbininkai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas paaiškino, kokie darbai prasidėjo.

„Iš pradžių planuojama nuimti granitines plokštes, o po to prasidės archeologiniai kasinėjimai. Dabar vyksta paruošiamieji darbai, nes granitines plokštes reikia nuimti jas išsaugant, kiek įmanoma. O kiek užtruks, tikrai nepasakysiu“, – trumpai informavo A. Žukas.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neseniai teigė, kad archeologiniai kasinėjimai turėtų prasidėti jau šį rudenį, tai būtų pirmojo Atgimimo aikštės rekonstrukcijos etapo darbai.

Po archeologinių tyrimų bus įrengiama spraustasienė, pamatų poliai, montuojamos požeminės konstrukcijos, po to įrengiama požeminė aikštelė ir galiausiai tvarkoma antžeminė dalis.

Aikštės rekonstrukcijos darbus atliks uždaroji akcinė bendrovė „Infes“, laimėjusi Klaipėdos savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą.

Sudarytos sutarties su „Infes“ vertė siekia 21 mln. eurų. Projektą finansuos Klaipėdos savivaldybė.

Pasak A. Vaitkaus, bus siekiama visus darbus užbaigti ne per numatytą 30 mėnesių laikotarpį, bet anksčiau – per 17 arba 19 mėnesių.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

V.M.

Iš tiesų įdomu kaip atrodys aikštė važiuojant pro šalį iš gatvės pusės? Kodėl nėra tokios vizualizacijos?

O kodėl

nebuvo pristatymo visuomenei? Kodėl be žmonių sutikimo centrinėjemiesto aikštėje bus supilti pylimai o vidury sukišti antkapius primenatys niekalai? Kad Tumai į požeminius garažus neprilytų? Nusivyliau Viatkum kad sušiko Aikštę..Čia ne Aikštė ..

Klaipėdietė

SVEIKINAME SU STARTU IR LAUKSIM AIKŠTĖS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS