Atgimimo aikštės projektui – korekcijos | Diena.lt

ATGIMIMO AIKŠTĖS PROJEKTUI – KOREKCIJOS

Viršutinei Atgimimo aikštės daliai projektuoti skirta keliais tūkstančiais eurų daugiau, nei buvo numatyta. Ši paslauga perkama neskelbiamų derybų būdu, nes projektą kurs architektai, kurių idėja buvo pripažinta geriausia prieš kelerius metus.

Tada geriausiu įvardytas bendrovės „Cloud architektai“ sukurtas būsimo aikštės vaizdo projektas, jiems priklauso ir autorinės teisės.

Vėliau šių architektų sukurtas vaizdas transformavosi į nerūdijančio plieno veidrodį, tačiau jis nebuvo priimtinas nei klaipėdiečiams, nei užsakovams atstovaujantiems miesto savivaldybės darbuotojams.

Veidrodžio idėja buvo atmesta, nuspręsta grįžti prie pradinės, kurioje vaizduojamas senamiesčio planas.

„Pirminė idėja išliks ta pati, tik atsiras tam tikrų patobulinimų. Šios dalies projektą pirksime iš bendrovės „Cloud architektai“. Konstrukcinės dalies projektą įsigysime iš konkurso laimėtojų. Aikštę projektuos du autoriai: architektai bus atsakingi už aikštės grožį, konstruktoriai – už techninius dalykus. Kartu dirbdami jie parengs vieną projektą, kurį įgyvendinti bus galima atskirais etapais su galimybe pradėti naudoti požeminę dalį nebaigus tvarkyti viršutinės“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vadovas Andrius Kačalinas.

Savaitės pradžioje nuotoliniu būdu posėdžiavusio projekto priežiūros komiteto nariai nusprendė viršutinės architektūrinės dalies projektavimui skirtą sumą padidinti nuo 8,5 iki 12 tūkst. eurų.

„Kai planuojamas pirkimas, pagal analogus orientuojamasi, kiek toks dalykas gali kainuoti. Tada pabandėme paskaičiuoti, kiek ankstesnėje sutartyje galėjo atsieiti projekto vykdymo priežiūra. Dabar akivaizdu, kad reikės tam tikrų architektūrinės dalies korekcijų, tai šiek tiek pabrangina projektavimą. Kalbame apie labai nedidelę sumą“, – paaiškino A.Kačalinas.

Anot teisininko, ir ši kaina nėra galutinė, nes paslaugos pirkimo procedūra dar nebaigta.

Nors savivaldybės darbuotojas tikino, kad plieninio veidrodžio idėja niekada nebuvo laimėjusi ir jos nė neketinta įgyvendinti, Atgimimo aikštėje, greta laivelio formos gėlyno, stovi reklaminis stendas. Jame vis dar demonstruojamas būsimas aikštės vaizdas su plieno veidrodžiu.

Gal todėl daugelis klaipėdiečių tebėra įsitikinę, kad vienoje pagrindinių miesto aikščių po kelerių metų matysime šalto mėnulio atvaizdą primenantį metalo apskritimą.

GALERIJA

  • Atgimimo aikštės projektui – korekcijos
Aurimo Skirmanto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tomas

Ar įsivaizduojate, ką darote? Juk požeminiai garažai miesto centre, tai sąmoningai slepiama uždelsto veikimo galinga ir labai pavojinga bomba. Ar neužsidegs mašina požemyje, ar neišsipils kuras ir tepalai, ar neįvyks sprogimas? O kur dings iš požemio mašinų išmetamos dujos? Jas kvėpuos ir aikštės lankytojai ir aplinkiniai gyventojai. Atsikvošėkite!!!

Kiekvienai aikštei po planą

Ferdinando aikštės dar nemačiau, bet ir ten rašė, kad bus buvusios vietos planas. Atgimimo aikštėje, senamiesčio planas?! Kas čia nauja mada ar taip paprasčiau, galvoti nereikia.

"ideja"

"SavUUUvaldybes", "kurybiniai dabuotojai", nebaudziami nerimsta,kad tu ka ...("ideju korekcija" !? uz pinigus).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS