Atvelykis – ir gailestingumo šventė | Diena.lt

ATVELYKIS – IR GAILESTINGUMO ŠVENTĖ

Velykos dar nesibaigė, šventė tęsiasi kartu su Atvelykiu, kuris bus švenčiamas šį sekmadienį, balandžio 16-ąją. Tądien šeimos su vaikais bus kviečiamos ne tik dalyvauti mišiose, bet ir pasilikti po jų, kadangi mažiesiems klaipėdiečiams vyks įvairūs užsiėmimai, kiaušinių ridenimo varžytuvės.

Pasak Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebono Mindaugo Šlausto, Atvelykis vadinamas mažosiomis vaikų Velykėlėmis, tad tą dieną bažnyčioje – daugiau mažųjų jos lankytojų.

Tai – džiaugsmo šventimas.

„Atvelykis užbaigia velykinį savaitės aštuondienio šventimą. Tai – džiaugsmo šventimas, vadinamas mažosiomis Velykėlėmis. Velykos labiau švenčiamos šeimoje, su artimaisiais, o Atvelykį labiau švenčiame bendruomenėje. Atvelykis, kaip ir vadinasi, – laikas po Velykų. Mūsų parapijoje per Atvelykį bus kviečiamos šeimos, o jeigu leis oras, šventoriuje vyks žaidimai vaikams. Kulminacija – Velyknaktis ir Velykos, bet taip pat džiaugiamės žmonių gausa ir per Atvelykį“, – pažymėjo pašnekovas.

Per Atvelykį bus švenčiamas ir Gailestingumo sekmadienis. Sostinėje vyks Gailestingumo atlaidai.

„Šis sekmadienis vadinamas ir Gailestingumo sekmadieniu. Vilniuje visą šią savaitę vyks Gailestingumo atlaidai Gailestingumo šventovėje. Visas pasaulis prisimins dieviškąjį gailestingumą ir už jį dėkos Viešpačiui“, – sakė M. Šlaustas.

Kaip skelbiama Dievo Gailestingumo šventovės interneto svetainėje, tikintieji bus kviečiami melstis „už taiką visame pasaulyje, agresorių atsivertimą ir kapituliaciją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O tai kur tas Viešpaties gailestingumas,kur?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS