Bažnyčios bokštas Klaipėdoje traukia akį | Diena.lt

BAŽNYČIOS BOKŠTAS KLAIPĖDOJE TRAUKIA AKĮ

Klaipėdiečiai atkreipė dėmesį į kas vakarą šviečiantį Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios bokštą. Šviesą jame įžiebti ir taip papuošti miestą buvo nutarta praėjusiais metais.

Bokšto vitražų autorius – Jaunius Erikas Kaubrys. Pasak šios bažnyčios referentės Godos Povilaitytės, šviesa bokšte įsijungia automatiškai, kai tik sutemsta.

„Tai buvo klebono mintis. Mūsų elektrikai taisė apšvietimą pačiame bokšte. Galbūt jie pasiūlė, kad galime sumontuoti LED lempas bokšto viduje. Šviesa automatiškai įsijungia, kai sutemsta. Labai įdomu, kad iš tolo šviečia balta šviesa, daugiau nieko nematyti, o užlipus arčiau tie vitražai labai gražiai atrodo“, – sakė G. Povilaitytė.

Jos teigimu, bokštas turi savitą istoriją, o sumanymo įgyvendinimas, kad jame būtų įžiebta šviesa, užtruko nemažai metų.

„Statant bažnyčią, 1957 m., statytojai norėjo, kad tai būtų dar vienas švyturys mieste, nes po karo daugiau aukštų pastatų nebuvo. Bokštas buvo nugriautas, kai bažnyčią atėmė, bet po to, apie 1990–1991 m., jis buvo atstatytas, truputėlį aukštesnis negu originalas“, – teigė G. Povilaitytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS