Benamiui šaltyje – geriau: atsisakė pasiūlytos medikų pagalbos | Diena.lt

BENAMIUI ŠALTYJE – GERIAU: ATSISAKĖ PASIŪLYTOS MEDIKŲ PAGALBOS

Asocialūs asmenys kenčia šaltį, užmiega po atviru dangumi, tačiau, pabudinti medikų, dažniausiai pagalbos atsisako.

Ketvirtadienį vakare greitosios medicinos pagalbos medikai skubėjo prie vieno daugiabučio namo pietinėje Klaipėdos pusėje.

Namo gyventojai pranešė, kad po balkonais net per speigą gyvenantis žmogus ilgokai nejuda. Maisto ir karštos arbatos benamiui atnešantys gyventojai išsigando, ar žmogus dar gyvas.

Medikai ilgokai judino krūvą skudurų, galiausiai iš jų išlindo benamis. Jis patikino esąs sveikas, nenorįs nieko, tik ramybės. Kadangi benamis nesutiko važiuoti į ligoninę, buvo paliktas vietoje.

Pastaruoju metu tai ne vienintelis atvejis, kai benamiai verčiau renkasi būti lauke. Prieš kelias dienas vieną jų medikai budino prie degalinės, kitą krapštė iš daugiabučio namo laiptinės. Gyventojai nebeapsikentė nuo jo sklindančios smarvės.

Dar vienas benamis atsisakė važiuoti į ligoninę iš metalinio garažo.

„Mūsų darbuotoja grįžusi iš iškvietimo juokavo – benamis rastas apsiklojęs dviem pūkinėmis antklodėmis, buvo šiltas kaip cepelinas. Medikė labiau sužvarbo nei jis. Šiemet gatvėse ar kitose viešose vietose gulinčių benamių skaičiuojame kur kas mažiau nei ankstesniais metais. Gal jie rado prieglobstį nakvynės namuose“, – kalbėjo Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Marta

Benamiai, bet ne kvaili jie, žino, kad ligoninėj užsikrės covidu.

dar

nedurnas o mastantis juk saltyje vyrusai nepuola grinas sveikas oras o globos namuose garantuotas uzkratas padek jam Dieve ir toliau isgyvent gamtoje kuri dar visiskai neuztersta...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS