Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ ir „Neringos vanduo“ jungiamos nebus | Diena.lt

BENDROVĖS „KLAIPĖDOS VANDUO“ IR „NERINGOS VANDUO“ JUNGIAMOS NEBUS

Akcinės bendrovės "Klaipėdos vanduo" ir "Neringos vanduo" sujungtos dar nebus. Tačiau bus ieškoma kitų, gyventojams aktualių sprendimų, siekiant įmonių teikiamas paslaugas padaryti prieinamesnes, galbūt ir pigesnes. Būtent apie tai trečiadienio popietę savivaldybėje kalbėjosi uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas kartu su šių bendrovių atstovais.

Pasak V.Grubliausko, idėja dėl bendrovių sujungimo kelta buvo jau ne kartą, bet realių veiksmų imtis dar neketinama.

"Tokių iniciatyvų tikrai yra ne viena. Tiek kalbant su kaimynais, tiek ir nacionaliniu mastu vyko įvairios diskusijos tam, kad stambintume vandentvarkos įmones ir ieškotume sprendimų, kad kiek įmanoma paslaugą gyventojams padarytume patogesnę, galbūt pigesnę, prieinamesnę. Bet vis dėlto nacionalinis sprendimas dėl priverstinio jungimo kol kas nėra priimtas.Tai nėra pirma mintis ar idėja apie neringiškių norą jungtis prie Klaipėdos, tai kaip ir suprantama, bet reikia vertinti plačiame kontekste", – teigė meras.

Jo teigimu, itin svarbu rasti tokius sprendimus, kurie būtų naudingi neringiškiams ir dėl kurių nenukentėtų klaipėdiečiai.

"Klaipėda tikrai turi gana rimtą patirtį, kuri ir Lietuvoje labai rimtai vertinama. Bet kalbant apie susijungimą su Klaipėdos rajonu per įmonę "Klaipėdos vanduo", turime suvokti, kad tai yra išlaidų, investicijų, infrastruktūros tvarkymo, priežiūros klausimai, taip pat abonentų, naudotojų prisijungimo klausimai ir problematika, kuri nėra taip lengvai išsprendžiama. Nenoriu sakyti, kad mums kaimynų rūpesčiai visiškai nesvarbūs, taip tikrai nėra. Bet ieškant sprendimų, padedant kaimynams, turime rasti tam tikrus mechanizmus, kad nenukentėtų mūsų vartotojai klaipėdiečiai, o tai mums yra svarbiausias prioritetas", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Tad kol kas, mero nuomone, svarbu kalbėtis ir ieškoti tinkamo kelio, kuriuo einant nenukentėtų nei neringiškių, nei klaipėdiečių interesai.

"Nėra jokių kalbų apie kažkokius galimus jungimus šiandien ar artimiausioje ateityje, bet kalbėtis, ieškoti sprendimų, galimų finansavimo ar subsidijavimo formų – tai būtų kelias", – sakė meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o galėtų sujungti

ir direktorių skirti iš nidos vandenų, tada ir klaipėdos vandenims būtų pipiec

SUSIJUSIOS NAUJIENOS