Bermudų trikampyje bus permainų | Diena.lt

BERMUDŲ TRIKAMPYJE BUS PERMAINŲ

Alksnynės gatvės gyventojai Bermudų trikampiu vadina krūmais apaugusį plotą tarp Statybininkų prospekto, Minijos gatvės ir garažų masyvo, prisiglaudusio prie Smiltelės gatvės. Šios vietos vengia ir vaikai, ir suaugusieji. Narkomanų ir girtuoklių okupuotas plotas netrukus gali apsivalyti.

Girtuoklių ir narkomanų irštva

Pernai vasaros pradžioje dienraštis „Klaipėda“ rašė apie šią vietą. Ką čia veikia įtartini asmenys, nesunku įsitikinti net nelendant į tankmę.

Asfaltuota įvaža nuklota panaudotais švirkštais, kiek toliau mėtosi plastikiniai buteliai nuo pigaus vyno bei maži stikliniai buteliukai, kuriuose parduodami vos kelis eurus kainuojantys stiprieji gėrimai.

Šuniukus pasivaikščioti išvedantys aplinkinių namų gyventojai nugirsta šiurpinančius šio šabakštyno nuolatinių lankytojų pokalbius.

Netoliese gyvenanti moteris pasakojo ne kartą girdėjusi kažkokį vyrą į telefono ragelį piktai šaukiantį apie tai, kad jis tam tikro jam palikto daikto neranda. Žiūrėjo ir vienoje, ir kitoje vietoje, bet nerado.

Tik mažas vaikas nesuprastų, ko nelaimėlis ten ieškojo, o švirkštai išduoda, kad daugybė jo likimo brolių tokį siuntinuką jau rado.

Jau esama ketinimų savaime sužėlusius krūmus iškirsti, o plotą – išvalyti.

Nustebo ir nerado

Kai pernai dienraščio korespondentai kalbino arčiausiai šios vietos esančio P. Lindenau mokymo centro vadovą Egidijų Skarbalių, jis teigė apie kvaišalų ir alkoholio mėgėjus mokyklos kaimynystėje nežinojęs.

Tada išgirdęs gyventojų prašymą išvalyti ar net iškirsti savaime suvešėjusį mokymo centro teritorijos pašonėje esantį krūmyną, E. Skarbalius tikino neturintis tam pajėgumų. Vienas aplinkos tvarkytojas būtų nepajėgus atlikti tokį darbą, o ir įrankių tam neturįs.

Mokyklos vadovas žadėjo, kad centro mokiniai galėtų prisidėti prie viešų talkų, jei tokios būtų organizuojamos. Tiesa, pernai tuomet mokiniai jau atostogavo.

Pernai ir miesto policijos komisariato pareigūnų oficialiai pateiktos žinios buvo permainingos. Policininkai teigė, kad iškvietimų į minimą vietą buvo, bet faktai nepasitvirtino.

Nusikaltėlių gaujų veiklą tiriančių pareigūnų minimoje teritorijoje besilankančių asmenų tikslai taip pat nedomina, policijos darbas – susekti stambiuosius narkotikų tiekėjus, o ne smulkias šių drumstų vandenų žuveles.

Krūmus žada kirsti

Per metus šioje vietoje nedaug kas pasikeitė, o, tiksliau sakant, nepasikeitė niekas, tik krūmai dar labiau suvešėjo. Bet pokyčių esama atsakingų institucijų ketinimuose.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai teigė, kad praėjusiais metais už garažų masyvo lankėsi teritorijas švarinančios įmonės darbuotojai ir iš krūmynų išgabeno nemažai senų baldų. Juos, matyt, į pamėgtą vietą buvo atsitempę girtuokliai.

Informaciją apie netvarkomą plotą savivaldybės darbuotojai gavo ir po minėto stambių šiukšlių išvežimo. Todėl jau esama ketinimų savaime sužėlusius krūmus iškirsti, o plotą – išvalyti.

Tokie planai gimė po to, kai E. Skarbalius kreipėsi į miesto policijos komisariato vadovybę ir ne tik paprašė pareigūnus atidžiau pasižvalgyti, kas vyksta mokyklos pašonėje. Mokyklos darbuotojai užfiksavo į šią vietą nuolat atvažiuojančių ir įtarimų sukėlusių automobilių valstybinius numerius.

Pareigūnai, gavę tokį prašymą, nusprendė, kad šioje vietoje užtikrinti saugumą galima ne tik uniformuotų žmonių pasirodymu. Jie ir paprašė savivaldybės darbuotojus pasirūpinti teritorijos išvalymu ir sutvarkymu.

Taip gimė planas iškirsti krūmynus, o kai jų nebus, plyname plote nebesirinks narkomanai ir girtuokliai. Planas logiškas ir realus. Akivaizdu, kad pavasarinės talkos metu moksleiviai šios teritorijos valyti negalės – panaudoti švirkštai – pernelyg didelis pavojus.

Galima būtų tikėtis, kad mokymo centro mokiniai prižiūrės šią teritoriją, kai iš krūmynų virs pieva.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Bendromis jėgomis

Nuolatinė kontrolė, tvarkama minėta teritorija ir piliečių-policijos tandemo darbas. o tik tada bus rezultatai.

Jankauskaitei

Esat pigi žurnalistė kaip ir "*** jūs galvojate idiotiskus straipsnius rašydama, galit pasiekt savo??

Ei Janauskaite

Paraşyk apie Kauno Bermudu trikampi, kad Kauno švara šiuksliu sušakom neisveza is savivaldybei priklausanciu plotu ir źali maisai pilni tuoj žole užaugs..o kas Klaipedos Bermuduose vyksta tai kaunieciams maziausiai rupi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS