Bus ar nebus Moliūgų šventė Klaipėdoje? | Diena.lt

BUS AR NEBUS MOLIŪGŲ ŠVENTĖ KLAIPĖDOJE?

Tradicija tapusi jau devintoji Moliūgų šventė šiemet Klaipėdoje gali ir neįvykti. Tai priklausys nuo rėmėjų sprendimų. Anot šventės organizatorių, atsakymas turėtų paaiškėti jau netrukus.

Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas Jevgenij Sokolov sakė, kad pernai šventė įvyko organizatorių ir rėmėjų iniciatyva, o šiemet tikimasi savivaldos palaikymo.

„Laukiame atsakymo, ar bus šiais metais skiriamas finansavimas. Jeigu bus skirtas, šventė turėtų įvykti Teatro aikštėje spalio 28–29 d. O jeigu nebus – ko gero, šventės irgi nebus. Pernai rengėme savo iniciatyva ir rėmėjų lėšomis, o šiais metais nėra tiek aktyvių rėmėjų“, – pažymėjo asociacijos vadovas.

„Reikėtų bent 10 tūkst. eurų finansavimo. Dar yra ir rėmėjai, kurie dengia dalį išlaidų, steigia prizus. Yra ir bendruomeniniai dalykai – perkami moliūgai, kurie bus dalinami, žmonės juos skaptuos. Per šventę vyksta ne tik skaptavimo konkursas, bet ir mokymai, į kuriuos aktyviai įsitraukia vaikai. Pernai buvo pasiektas rekordas – išdalinta per dvi tonos moliūgų. Iš viso buvo išskaptuota 770 – tiek, kiek Klaipėdai metų“, – įspūdžiais pasidalino J. Sokolov.

Nesinori nutraukti tradicijos, kuri jau „įsivažiavo“.

Praėjusiais metais šventė vyko ne įprastoje vietoje – Teatro aikštėje, o prie „Žvejo“ skulptūros. Renginys sulaukė tūkstančių žmonių dėmesio.

Jeigu šventė šiemet įvyks, planuojama įsigyti arba rėmėjų pagalba gauti apie tris tonas moliūgų, visi jie bus panaudoti renginyje.

„Kol kas esame laukime. O kitais metais šventė turėtų būti jubiliejinė – švęsime dešimt metų. Nesinori nutraukti tradicijos, kuri jau „įsivažiavo“. Net koronaviruso laikotarpiu buvo organizuojama nuotoliniu būdu, visi namuose skaptavo ir galėjo siųsti nuotraukas“, – pasakojo J. Sokolov.

Prie Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų spalio 23–29 d. atsiras instaliacija „Moliūgų pieva“.

„Nekantraudami kviečiame Klaipėdos ir miesto apylinkių įstaigas, organizacijas, meno ansamblius registruotis jau dabar. Sukurkite meno šedevrą, o vėliau jis su jūsų inicialais atsidurs prie Žvejų rūmų (Taikos pr. 70) instaliacijoje „Moliūgų pieva“, – paskelbė Žvejų rūmų atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vidas

Kam reikalingos tos ... nukopijuotos, kitų išpopulaorintos šventės? Kam, ponai miesto kultūrininkai? Jau nebejuokinga.Žvejai naują puslapį verčia sėdėdami moliūguose. Bent kiek rimtesnio renginio nesimato...

Vidas

Ačiū dievui kad nebus,praeitos buvo tikrai nevykusios.Ir šiaip visi Klaipėdos renginiai tikra tragedija.

MOLIŪGAMS

reikia moliūgų šventės ...)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS