Daržų gatvėje – finišo nuojauta | Diena.lt

DARŽŲ GATVĖJE – FINIŠO NUOJAUTA

Uostamiesčio gyventojai turi menką viltį, kad po poros savaičių eismas Daržų gatve vis dėlto bus atidarytas.

Nuo kovo vidurio rangovai pluša rekonstruodami šią uostamiesčio gatvelę. Specialistai tikino, kad darbai bus baigti laiku, nors kurį laiką ir buvo baiminamasi, jog finišo dar teks šiek tiek palaukti.

Pagal projektą šioje senamiesčio gatvėje esą turėjo nugulti lauko rieduliai, tokie, kokiais būdavo grindžiami grindiniai senovėje.

Grindinys yra paklotas iki Vežėjų gatvės, dabar beliks užbaigti Daržų gatvės dalį, kuri susijungs su Tiltų gatve.

"Šioje vietoje klojami seni akmenys. Apie 200 kv. metrų plote bus pakloti akmenys, kurie buvo rasti pradėjus šios arterijos rekonstrukciją. O tuojau turėtų būti atvežta ir naujų akmenų. Manau, kad turime atlikti tik apie 10 proc. likusių darbų", – situaciją komentavo Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Daržų gatvė bus atnaujinta nuo Tiltų iki Aukštosios gatvės. Šios dalies ilgis – apie 190 metrų. Komunikacijų tinklai jau patiesti. Iki šiol darbams trukdė užstrigęs specialiai šiam projektui skirtų akmenų iš Švedijos atgabenimas. Tačiau Vilniuje įsikūrusi įmonė atliko gludinimo darbus ir klaipėdiečiai netrukus gaus paruoštų akmenų siuntą.

Granito akmenys ypatingi tuo, kad vizualiai jie atrodo lyg sendinti, tačiau yra patogūs vaikščioti.

Rekonstrukcija prasidėjo kovo viduryje. Jos metu bus atnaujinta gatvės važiuojamosios dalies ir šaligatvių danga, elektros linija, nutiesti lietaus nuotekų tinklai.

R.Stasiulio teigimu, dėl naujos dangos rekonstrukcija pabrango apie 70 tūkst. litų. Anksčiau skaičiuota, kad darbai atsieis maždaug milijoną litų.

GALERIJA

  • Daržų gatvėje – finišo nuojauta
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pavydziu pavydziam

Nes jis akivaizdziai zino dauiau uz mane...,bet kartais geriau zinot maziau,kad neapsivemt nuo liberolu machinaciju.

kitas aš

Šaunu! Vaikščioti akmenimis grįstomis gatvėmis tikrai sunkiau, ypač jei esi nuo savęs apsvaigusi ir dėmesio ieškanti fyfa. O su normalia avalyne tai jokia problema. Juolab, kad ir tų akmeninių gatvelių pas mus ne tiek ir daug.

Nul"ė

O aš manau, kad dar per trumpai taiso. Reikėtų pratęsti dar kokius 3 metus. Gal kas akmenų pavogtų, reikėtų naujų, tuo pačiu ir sąmata išaugtų normaliau. O dabar --- tik metai... Per greit :O
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS