Daugiabučio kieme – geltona linija: gyventojai prašė išspręsti bėdą | Diena.lt

DAUGIABUČIO KIEME – GELTONA LINIJA: GYVENTOJAI PRAŠĖ IŠSPRĘSTI BĖDĄ

Daugiabučio namo kieme įvažiavimo keliukas vieną dieną buvo paženklintas geltona linija, draudžiančia toje vietoje palikti automobilius. Tokiu būdu gyventojai bando apsisaugoti nuo svarbios įvažos blokavimo.

Vienas Kooperacijos gatvės namas yra netoli Malūno tvenkinio ir prie jo ne taip seniai sutvarkyto parko. Neseniai prie šio renovuoto namo atsirado ir naujovė – įvažos grindinys buvo išbraižytas geltonomis linijomis.

Ne visi namo gyventojai suprato, kodėl ir kas taip pasielgė.

Pasirodo, to paprašė namą administruojančios bendrijos pirmininkas Giedrius Novikas.

Į jį kreipėsi vienos namo gyventojos dukra. Moteris augina specialiųjų poreikių dukrą, o name gyvena ligota garbaus amžiaus mama.

Kreipdamasi į bendrijos pirmininką laišku, ši mamą kasdien aplankanti moteris dėstė bėdas, su kuriomis susidūrė. Kasdien ji atveža savo sunkiai sergantį vaiką pas savo mamą, kad ši galėtų jį prižiūrėti.

Tačiau dažną kartą privažiuoti prie laiptinės negali, nes įvažą būna užstatęs koks nors automobilis. Ieškoti, kas netinkamoje vietoje paliko savo mašiną, moteris neturi laiko.

Namo gyventojai prašė išspręsti bėdą, nes šioje įvažoje labai dažnai savo mašinas palieka ne kaimynai, o prie tvenkinio pasivaikščioti atvažiavę žmonės.

Su tokia pat problema namo gyventojai susiduria, kai reikia iki laiptinės atsivežti baldus ar statybinių medžiagų buto remontui.

Kai siauras keliukas užstatomas nuosavomis mašinomis, prie laiptinių negali privažiuoti greitosios medicinos pagalbos ar ugniagesių automobiliai.

Iš kitos pusės privažiuoti prie namo nebegalima, nes dalį teritorijos atsitvėrė privataus namo savininkas.

Todėl bendrijos pirmininkas G.Novikas kreipėsi į savivaldybės Transporto skyrių, prašydamas įvažą paženklinti.

"Namo gyventojai prašė išspręsti bėdą, nes šioje įvažoje labai dažnai savo mašinas palieka ne kaimynai, o prie tvenkinio pasivaikščioti atvažiavę žmonės. Saviškių automobilius mes puikai pažįstame. Informacija apie tai buvo iškabinta visose namo laiptinėse. Mūsų pavyzdys patiko ir Kooperacijos 5-ojo namo gyventojams, jie ketina siekti to paties", – patikino bendrijos pirmininkas.

Ankšti kiemai – visos Klaipėdos bėda, gyventojų mašinos juose netelpa.

Atnaujintų kiemų Klaipėdoje – itin mažai. Dažniausiai gatvėse pastatomi kelio ženklai, draudžiantys jose statyti automobilius. Kiemuose vyksta tikri mūšiai dėl vietos mašinoms. Būtent todėl transporto priemonės paliekamos ir ant šaligatvių, ir sporto aikštelėse ar ant žolynų.

Tokia padėtis nesikeičia dešimtmečius. O pastaruoju metu žmones piktina dar ir kur kas didesnėje teritorijoje įvestas parkavimo mokestis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Broniui

Pats suvokiate ką pezate? Nuo kada privatūs asmenys turi rūpintis kelių ir aikštelių įrengmu, miesto planavimu?

Žaliam

Na, ir kiek tu priparkuosi automobilių šiame keliuke ? Vienas asilas sustos ir visas "parkavimas" pasibaigs.

as

gerai padare,nes musu daugiaaukstyje kilo gaisras rusyje,tai gerai ,kad galejo gaisrines gatveje sustot ,nes musu laiptine buvo prie gatves.Kitaip butu neprivaziave....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS