Daugiabučių kiemuose šunims pribarstė nuodų? | Diena.lt

DAUGIABUČIŲ KIEMUOSE ŠUNIMS PRIBARSTĖ NUODŲ?

Keturkojus auginantys klaipėdiečiai nerimauja – tai viename, tai kitame miesto mikrorajone pasigirsta bauginančių pranešimų apie daugiabučių kiemuose neva barstomus nuodus šunims.

Pribloškė grasinimas

Šį kartą pasipiktinimo banga kilo dėl Dragūnų gatvės vieno gyventojo išrėžto grasinimo šunį vedžiojusiai moteriai.

Moteris patirtimi pasidalijo feisbuke su kitais kaimynais.

Klaipėdietė, vedžiodama augintinį, sulaukė pusamžio kaimyno priekaištų.

Moteriškei kaimynas išrėžė, kad ši su savo šunimi eitų į mišką ir nevaikščiotų nei šaligatviu, nei kiemo žole.

„Viskas dar būtų ok, eičiau ir nueičiau. Bet mielasis kaimynas garsiai išrėkia, kad jis „savo žemėje“ nuodų yra pribarstęs. Ir dar paklausė – kaip jaučiasi mano augintinis? Taisykles aš žinau, nevedžioju draudžiamose vietose, vaikų žaidimų aikštelėse ar sporto aikštynuose. Ir kalbu dabar ne apie meilę žmogui ar gyvūnui, kaip jis išsireiškė. Nesu su teise susijusi, bet man toks poelgis su nuodais dvelkia atsakomybe“, – nuogąstavimu su kitais kaimynais dalijosi moteris.

Grėsmė reali?

Kaimyno moralų sulaukusi moteris pacitavo gyvūnų laikymo taisykles, kuriose parašyta ne tik tai, kur ir kaip galima vedžioti šunis, bet ir kad nevalia nuodyti gyvūnų.

„Draudžiama gyvūnams pasiekiamoje vietoje sąmoningai padėti ar kitaip pateikti nuodų arba jais apdoroto maisto, pašaro ar lesalo“, – taisykles priminė klaipėdietė.

Kiti atsiliepė taip pat sulaukę pamokslų iš kaimyno, kuris pats esą vedžioja nedidelį šunį be pavadėlio.

Tegu žino šis mielas, malonus ponas: jeigu kas nutiks mūsų augintiniams, žinosime, kur atsiųsti policiją.

„Mane irgi ne kartą yra aprėkęs. Jau sakiau kitą kartą teks kviesti policiją. Pats be pavadžio vedžioja ir dar ant kitų šaukia“, – liudijo kita moteris.

Kiti kaimynai kėlė klausimą, kaip suprasti pareiškimą, kad kaimynas šeimininkauja esą savo žemėje?

„Šis mielas kaimynas ir mus buvo apšaukęs, kad nevedžiotume šuns prie jo balkono, esą ten yra jo nuosavybe. Tegu žino šis mielas, malonus ponas: jeigu kas nutiks mūsų augintiniams, žinosime, kur atsiųsti policiją“, – pažymėjo kita kaimynė.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

O štai Žvejybos uosto mikrorajone gyventojams jau teko skubiai pas veterinarus vežti savo augintinius ir gelbėti jų gyvybę.

Būta pranešimų, kad kažkas šiame rajone mėto nuodus šunims kaip tik tose vietose, kur žmonės mėgsta vedžioti keturkojus.

Nuodijimas pripažįstamas žiauriu elgesiu su gyvūnu, už tai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio 16-oji dalis skelbia, kad žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 900 iki 3,2 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Nusivylusysis

Labiausiai piktina tai, kad jei kieme esi pasodinęs gėlių ar gyvatvorę, tai tuos šunis ten veda ir jie apžymi gėles ar kitus želdinius Ar tai normalu? Ir aplamai turėtų būti šunims išvedžioti specialios erdvės, o ne laisvoje kiemo erdvėje, sušvitus saulei, net smirda pievelėse, nuo šunyčių dovanų. Laukiu kada susidomės sanit, epid. darbuotojai. Nejaugi manote, kad šuo svarbiau, nei žmogaus sveikata. Juk uostyti šuns šlapimą ne pati didžiausia sveikata, o dar ir ekstrementai paliekami, kai kurių kaimynų augintinių, ar šuo išvedžiojamas ant šaligatvio ypač tai akivaizdu kai yra sniego, ar kai užsižiopsojęs paslysti. Liūdna, bet tokia po kol kas realybė. Gal atėjusi nauja valdžia pamatys, visdėlto, kad tai problema.

Anonimas

Oi kam tie šunys reikalingi ar kakint patvoriuose.

.........

Užtenka tiems šunims terorizuoti mažus vaikus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS