Dėl Paryžiaus Komunos gatvės remonto – perspėjimai | Diena.lt

DĖL PARYŽIAUS KOMUNOS GATVĖS REMONTO – PERSPĖJIMAI

Pradedami kapitalinio remonto darbai Paryžiaus Komunos gatvėje, todėl vairuotojai perspėjami dėl eismo trikdžių.

Kol vyks pirmasis darbų etapas, bus leidžiamas tik vienpusis eismas nuo Šilutės plento pusės.

Pradėjus antrąjį darbų etapą, bus leidžiamas dvipusis eismas šalia darbų zonos.

Vairuotojai perspėjami, kad, jei yra galimybė, geriau būtų rinktis kitus maršrutus.

Pagal projektą iš pagrindų bus atnaujinta ne tik važiuojamoji dalis, bet ir abiejose gatvės pusėse įrengti nauji 2–2,5 m pločio šaligatviai iš betoninių trinkelių.

Dešinėje, pietinėje, gatvės pusėje numatoma įrengti ir atskirą 2,5–3 m pločio raudono asfalto dviračių taką, suprojektuotas sklandus susiejimas su esamais pėsčiųjų ir dviračių takais.

Taip pat bus atnaujinta lietaus nuotekų sistema, įrengtas naujas apšvietimas Paryžiaus Komunos gatvėje užtikrins naują kokybę, komfortą, bus sukurta saugesnė ir funkcionalesnė infrastruktūra, kuri reikalinga ne tik vairuotojams, bet ir pėstiesiems, dviratininkams bei kitiems eismo dalyviams.

1970 m. nutiesta Paryžiaus Komunos gatvė jungia Taikos prospektą ir Šilutės plentą. Šiuo metu dangos būklė yra bloga: asfalte yra plyšių, provėžų ir kitų defektų, šaligatviai nelygūs, susibangavę, gatvėje įrengti lietaus surinkimo šulinių dangčiai susmegę.

Remontuojamo ruožo ilgis – 1,08 km.

Įgyvendinant projektą bus sutvarkyta ir sankryža su Malūno Tvenkinio gatve. Įvertinus įtaką eismo saugumui, pasirinktas žiedinės sankryžos sprendinys.

Kapitalinio remonto darbus atliks viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Plungės lagūna“, sutarties vertė – 2,5 mln. eurų, projekto įgyvendinimui numatytas 24 mėnesių laikotarpis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Jeigu greit ir gerai darysi nebus biznio

Anonimas

"Specai" 1km gatves,"remontuos" ,2 metus !?("toks(ie) toki(us) pakabino") P.S Per 30 metu !!!,gatviu-keliu "specai&speciukai",ant Lietuvos, pajedus suremontuoti!? 15 km !?

2 metai??????????

Visai isproteje. Norvegijoje 1.5km ruoza remontavo metus. Bet buvo keiciami inzinieriniai tinklai, platinama gatve, vietoj 2 juostu padare 4. Pestiesiems pastatytas viadukas, irengti pesciuju ir dviraciu takai, irengtas naujas apsvietimas, pastatyta garsa sugerianti siena. Ir visa tai per metus!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS