Dėl grandinės Vingio gatvėje – klausimai | Diena.lt

DĖL GRANDINĖS VINGIO GATVĖJE – KLAUSIMAI

Klaipėdiečiai gūžčioja pečiais, išvydę Vingio gatvėje skersai keliuko nutiestą grandinę.

Iš užrašo „Privati valda“ galima suprasti, kad grandine mėginama atriboti įvažą į privačias valdas. Tačiau gyventojai kelia klausimą, ar tikrai dera mieste esančias gatveles užtverti grandinėmis?

Metaliniai strypai su kelią ribojančia grandine atsirado šalia naujai pastatytos parduotuvės „Rimi“ Vingio gatvėje.

Gyventojai iš šio prekybos centro gatvele laisvai patekdavo ne tik į Vingio, bet ir į Kuncų gatvę.

Grandinė pastebėta iš karto už įvažos į šio prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelę.

Tačiau nuo Vingio gatvės pusės grandine atitverta kita, toliau esanti automobilių stovėjimo aikštelė.

Po miestiečių užduotų klausimų, kas ir kodėl grandine užtvėrė gatvę,  Vingio gatvėje apsilankė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistai.

„Kolegoms nuvykus patikrinti, grandinės jau nebebuvo. Užtvaras buvo nuimtas. Pavyko išsiaiškinti tik tiek, kad teritorija ten yra privati, ir jos savininkai ateityje atitvarais užtvers įvažą į savo valdas“, – sakė Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Savivaldybės darbuotojams buvo paaiškinta, kad įmonė, kuri valdo sklypą, ateityje imsis rekonstrukcijos ar statybų.

„Ne tik įvaža, bet ir toliau esanti automobilių stovėjimo aikštelė yra privačioje teritorijoje. Ten – ne valstybinė žemė. Mes negalime kelti jokių klausimų. Savininkai gali joje vystyti veiklą taip, kaip nori. Keliukas, vedantis į Kuncų gatvę, ateityje, panašu, gali būti užtvertas ir rimtesniais atitvarais“, – kalbėjo L.Lapinskas.

GALERIJA

  • Dėl grandinės Vingio gatvėje – klausimai
  • Dėl grandinės Vingio gatvėje – klausimai
  • Dėl grandinės Vingio gatvėje – klausimai
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Uzkniso

Kaip dauguma jau pakomentavo del servituto. Nustokit suda malt savivaldybe. Tas kelias pagrindinis, ir jai kazkas savininkui netinka valstqybe turi deretis. Tai vadinama gyventojo labui. Ir jei ne kam ta Valstybe mums isviso.

Servitutas

2014 m. birželio 10 d. patvirtintu detaliuoju planu šiame pravažiavime suformuotas servitutas Nr. S128.1 - (203) Kelio servitutas – teisė važiuoti transporto priemonėmis (tarnaujantysis daiktas). Tą galima laisvai pasitikrinti tpdr . lt sistemoje. Tai jei savininkai nori užsitverti - teks naikinti servitutą bei koreguoti detalųjį planą.

Neber kantrybes

Kokios cia nesamones vyksta ir kas cia mieste pardavineja sklypus bendro naudojimo plotuose?! Gal dar baudziava sugrazinkite?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS