Dėl jausmų katėms – karai kieme | Diena.lt

DĖL JAUSMŲ KATĖMS – KARAI KIEME

Kuo susijusios mieste gyvenančios katės ir automobiliai? Toks klausimas gali kilti skundus dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų nagrinėjantiems savivaldybės pareigūnams. Pasirodo, kai kuriuose miesto kiemuose toks ryšys yra ir jis rodo didžiulį kaimynų susipriešinimą.

Pasipiktino kaimynais

Viena socialinio tinklo paskyros, skirtos gyvūnų mylėtojams, autorė išsiliejo žinute apie savo kovą su kaimynais.

Moteris viešai išreiškė pasipiktinimą kaimynais, kurie ją skundžia savivaldybei už tai, kad ji kieme šeria benamius katinus.

Įrašo autorė pasisakė, kad kačių nebemaitina, tik palieka jiems indelius su vandeniu. Pasirodo, kaimynams užkliuvo ir vanduo.

Įvardijusi konkrečių namų adresus moteris pareiškė – lygiai taip, kaip kaimynams trukdo benamės katės, jai trukdo automobiliai, paliekami ant šaligatvių ir kitų netinkamų tam vietų.

Bando susitarti geruoju

Moteris paviešino vienuolikos automobilių nuotraukas. Jose gerai matyti mašinų valstybiniai numeriai ir kiek vietos ant šaligatvių siaurose įvažose į kiemus jos užima.

Įrašų bei nuotraukų autorė pareiškė, kad nuo šiol fotografuos taisyklių pažeidėjus, o nuotraukas siųs policijai.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Marius Poimanskis patikino, kad nuobauda gali būti skirta ir už netinkamą kačių maitinimą.

„Mes neskubame bausti tų močiučių, dažniausiai tai būna pagyvenusios moterys. Bandome su jomis susitarti, aiškinti, kad taip elgtis negalima, kad kates derėtų maitinti prie kačių namelių. Aišku, moterys dažniausiai būna nelaimingos, esą tie nameliai pastatyti ne vietoje ir patys yra netinkami. Kol kas su daugeliu jų pavyksta susitarti“, – tikino M. Poimanskis.

Marius Poimanskis. Vytauto Petriko nuotr.

Vien nuotraukų – negana

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai skiria nuobaudas ir nedrausmingiems vairuotojams, tačiau vien tik atsiųsta nuotrauka nėra pagrindas bausti.

Pranešimas apie taisyklių pažeidimą turi būti pasirašytas, turi būti aišku, kas jį atsiuntė, kurią dieną ir valandą įvykdytas bei užfiksuotas pažeidimas ir kur tiksliai tai atsitiko.

Labai dažnai pastebime, kad kaimynai yra susipykę.

„Gavę tokius pranešimus, juose minimus kiemus įsitraukiame į savo kasdienių patikrinimų sąrašą ir aplankome nurodytas vietas. Negana, jei nuotraukoje matomas automobilis ir jo valstybinis numeris. Reikia žinoti ir kitas aplinkybes, o gal ten yra kelio ženklai, į kuriuos turi būti atsižvelgta. Mūsų skyriaus darbuotojai žiūri ne taip siaurai, turi būti aiški visa situacija. Labai dažnai pastebime, kad kaimynai yra susipykę. Suprantame, jog kiemuose nėra tiek vietos, kad visi sutalpintų savo automobilius, bet privalome reaguoti į skundus. Esame dėkingi žmonėms, kurie praneša apie pažeidimus, nes viso miesto apibėgti negalime. Jeigu informacijos nepakanka, mūsų darbuotojai, nuvažiavę į vietą, patys sprendžia, ar reikia bausti automobilio savininką“, – atviravo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Suprasdami keblią padėti dėl vietos automobiliams kai kuriuose kiemuose, tikrintojai žiūri, ar tikrai šaligatviuose neliko vietos praeiviams.

Ėdesys: kiemuose kačių mylėtojų paliekami indeliai su maistu nekelia pasigėrėjimo. Redakcijos archyvo nuotr.

Baus ir kačių maitintojus

Valdininkas pripažino, kad Klaipėdoje yra keli etatiniai skundikai. Kokių paskatų vedini jie nuolat fotografuoja automobilius ir skundžia jų savininkus, M. Poimanskis nesiryžo svarstyti.

Atrodo, kad miesto policijos komisariato pareigūnai ir viešosios tvarkos prižiūrėtojai dėl aprašytojo kaimynų konflikto turės dar vieną kiemą, kuriame bus priversti nuolat lankytis ir galbūt bausti ir vairuotojus, ir kačių mylėtoją.

Klaipėdoje draudžiama ir lesinti laukinius paukščius.

Šiemet mieste jau nubausta 10 asmenų dėl laukinių paukščių, kačių ar šunų maitinimo. Didžioji jų dalis – murklių mylėtojos.

Nuobaudos dydis nuo 30 iki 100 eurų. Pirmą kartą paprastai skiriama pusė minimalios sumos.

GALERIJA

  • Dėl jausmų katėms – karai kieme
Vytauto Petriko nuotr
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

simonaitytes 7

seria kates,tuo paciu maitina ir kirus,kirai nuveja kates ir pacios vaisinasi,o paskui dergia masinas...

Pilietiškumas

Žurnalistei Daivai Janauskaitei reikėtų keisti mąstymą, pilietiškus žmones nevadinti etatiniais skundikais, reikia pagaliau įsisamoninti, kad yra taisyklės, kurių reikia laikytis ir statyti automobilius tvarkingai, bet daugumai juk reikia vos ne į laiptinę įvažiuoti su savo automobiliu. Vistik į vakarų valstybes lygiuojames, o ne į rytus. Suprantu, kad yra problemos su parkavimu, bet toleliau paėjus, kojos dar niekam nenukrito.

Anonimas

geriau kad ziurkes uzpultu jeigu maiso maitinami kaciukai o tada butu smagu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS