Dėl sankryžos – painiava | Diena.lt

DĖL SANKRYŽOS – PAINIAVA

Vairuotojus stebina Pilies ir Žvejų gatvių sankryžoje eismą reguliuojantys kelio ženklai. Kažkur pradingo ženklas, leidęs po 20 valandos pasukti į Žvejų gatvę.

Kuo vadovautis?

Akylas vairuotojas pastebėjo, kad prieš Pilies tiltą tebestovi Pilies ir Žvejų gatvių sankryžos eismo schema.

Tačiau oficialiai bet kokia eismo judėjimo schema galioja tik artimiausioje sankryžoje, o šis skydas sumontuotas viena sankryža anksčiau, prieš sankirtą su Danės gatve.

„Būtų įdomu sužinoti, ar pasikeitė eismo schema sukant į Žvejų gatvę nuo tilto. Nes naujai įrengus šviesoforus nebeliko lentelės, kuri leidžia sukti į Žvejų gatvę nurodytu laiku. O prieš tiltą yra senas kelio ženklas, rodantis eismo schemą, iškart už tilto į Žvejų gatvę. Jei senas ženklas nebegalioja, tai nuimkite. O jeigu pamiršote lentelę – uždėkite“, – į Klaipėdos savivaldybę kreipėsi vairuotojai.

Skydas, esantis prieš sankirtą su Danės gatve, lyg ir leidžia sukti kairėn, į Žvejų gatvę, bet realiai visų kelio ženklų galiojimas yra skirtas tik konkrečiai sankryžai, ties kuria ženklas įrengtas.

Pasigedo ženklo

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyr. specialistas Vidmantas Paliakas patikino, kad, Pilies ir Žvejų gatvės sankryžoje įdiegus šviesoforus, veikiausiai čia dar neperžiūrėti kelio ženklai.

„Mieste yra 18 tūkst. kelio ženklų. Turime rangovą, bet gal dar nespėjo sužiūrėti“, – patikino V. Paliakas.

Skydas, esantis prieš sankirtą su Danės gatve, lyg ir leidžia sukti kairėn, į Žvejų gatvę, bet realiai visų kelio ženklų galiojimas yra skirtas tik konkrečiai sankryžai, ties kuria ženklas įrengtas.

Pačioje Pilies ir Žvejų gatvių sankryžoje yra tik nurodomieji, ne nukreipiamieji kelio ženklai. Jie įrengti ant šviesoforo atramos, virš eismo juostų.

„Iš esmės jie neprieštarauja, tačiau, šie penktos kategorijos ženklai tik nurodo transporto srautų judėjimo kryptis. Reikia aiškintis, teks peržiūrėti gatvės projektą. Daugelyje vietų buvome aptikę įvairių klaidų. Projektą rengė kauniečiai. Jau buvome sulaukę skundų, teko prašyti, kad padarytų pataisymus“, – pečiais gūžčiojo V. Paliakas.

Skydą demontuos

Pasiaiškinęs šios sankryžos projekto detales, V. Paliakas patikino, kad galimybės pasukti į Žvejų gatvę nebeliko.

„Kadangi 2022 metais įgyvendintame Transporto (eismo) valdymo sistemos diegimo projekte nėra suprojektuota kelio ženklo Nr. 404 „Važiuoti tiesiai arba į dešinę“ su lentele Nr. 826 „Galiojimo laikas“, eismo organizavimo priemonių priežiūrą Klaipėdos mieste atliekančiam rangovui yra pavesta demontuoti kelio ženklą Nr. 609 „Važiavimo schema“ Naujojoje Uosto gatvėje (informacinį stendą su kelio ženklais Nr. 404 ir Nr. 826)“, – vėliau patikslino V. Paliakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Kai kam vistiek visi zenklai dzin "kam zenklai, o kam bliekos". Per viena vakara gali pamatyti ne viena atveji cia tik keli "populeriausi": si mineta sankryza (nera laiko tai sukam i zveju kaire kad ir 18:55) , Silutes -Debreceno pirma juosta tik i desine (nera ekipazo prie "Aternos") vaziuoju tiesiai, zenklas 70 galioja iki artrimiausios sankryzos (bet ji tokia nereiksminga(neminesiu kur), uz sankryzos 70 nera, ai dzin toliau spaudziu 75........

Purmaliai

svarbu ne eismas,svarbu ką nors nuskalpuoti !

Anonimas

Ar reikėjo tiek ženklų pristatyiti?? Pusė jų nereikalingi kaip pertekliniai. Beto jodel autobusu parkas reguliuoja šviesoforų darbą??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS