Dienos be automobilio proga – automobiliu | Diena.lt

DIENOS BE AUTOMOBILIO PROGA – AUTOMOBILIU

Kaip ir kasmet, rugsėjo 22-ąją bus minima Tarptautinė diena be automobilio. Artėjant šiai dienai, Palangos savivaldybė nutarė palepinti palangiškius ir miesto svečius – tądien važiavimas viešuoju transportu bus nemokamas. Tačiau klaipėdiečiai tokios dovanos nesulauks.

Palangos savivaldybė paskelbė, kad prisidės prie Europos judumo savaitės renginių ir rugsėjo 22 d. organizuos minėtą akciją.

"Tarptautinę dieną be automobilio siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Žmonės raginami bent šią dieną mieste išsiversti be automobilio, ieškoti kitokių susisiekimo priemonių – eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu ar rinktis visuomeninį transportą", – rašoma savivaldybės pranešime.

Uostamiesčio valdininkai – kitokios nuomonės. Pasak jų, dėl finansinių aspektų akcija organizuojama nebus.

"Įvertinus dabartinę ekonominę situaciją bei savivaldybės biudžeto finansines galimybes, Klaipėdos savivaldybė Dienos be automobilio metu nesuteiks galimybės miesto gyventojams ir svečiams nemokamai važiuoti viešuoju transportu. Pagal turimą 2021 m. informaciją, nemokamas važiavimas viešuoju transportu renginio dieną būtų sudaręs apie 24 tūkst. eurų. Kadangi šiemet neplanuojamas nemokamas keleivių vežimas viešuoju transportu, duomenų apie lėšų poreikį neturime", – nurodė Klaipėdos savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Pernai ši diena buvo minima, bet taip pat be nemokamo viešojo transporto. Buvo rengiamos tradicinės studentų lenktynės.

Jos vyks ir šiemet, rugsėjo 21-ąją, ir startuos nuo Smiltelės stotelės iki Klaipėdos universiteto miestelio.

Dalyviai į trasą leisis skirtingais būdais – automobiliu, elektromobiliu, autobusu, maršrutiniu taksi, elektriniu paspirtuku, dviračiu arba dalyvaus kaip bėgikai.

Pasak laikinojo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Andriaus Samuilovo, renginyje dalyvaus tik studentai.

"Renginį visada darome drauge su studentais. Ten bus standartinės taisyklės, laikas, kada startuos. Nugalėtojams bus paspaudžiamos rankos, įteikiamos dovanėlės", – sakė viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius A.Samuilovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

norėčiau mūsų storašikni trūbadūra pamatyti ant dviračio

liberastai mėgsta šou, žvengtu visas miestas, jis tik sugebėjo nuo macuičių kalniuko nusileisti ir labai gerai įsikurti Klaipėdoj taip staigiai, o jeigu dar savivaldybės plačiašiknės karvės pabandytu pamint pėdalais viešai su lezbių vėliavom tai cirkas būtu nemokamas

Sigitas

Kas svarbiausia, kad artėjant rugsėjo 22-ąją bus minima Tarptautinė diena be automobilio Palangos savivaldybė nutarė palepinti palangiškius ir miesto svečius – tądien važiavimas viešuoju transportu bus nemokamas. Na o mūsų Klaipėdos miesto gyventojų pagrindinių tarnautojų pavaldiniai teikiasi išsisukinėti pareikšdami, kad bus rengiamos tradicinės studentų lenktynės. Na o Klaipėdos miesto gyventojai ir svečiai tą dieną lai važinėjasi mokomai. Tiesiog sveikam protui nesuvokiamas pareiškimas ir tai būtų pritapatinamas-sulyginamas kaip t.y. kuo skiriasi pagalys nuo kuoto. Negana to kad dėl savo kaip savivaldybės tarnautojo politinio neveiksnumo per 2022 m. Jūros švenčių dienas keleivinis transportas, Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams taipogi nebuvo nemokamas, tai dabar tie pusvaldiniai ir toliau "išsidirbinėja". Neveltui sakoma, kad Klaipėdos apskrities valdininkai tarnauja savo gyventojams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS