Diskusijos dėl geležinkelio perėjos: finansavimo klausimas – neišspręstas | Diena.lt

DISKUSIJOS DĖL GELEŽINKELIO PERĖJOS: FINANSAVIMO KLAUSIMAS – NEIŠSPRĘSTAS

Vėl imta plačiau diskutuoti apie dviejų lygių pėsčiųjų perėjos per geležinkelį tarp Pušyno ir Parko gatvių įrengimo ir finansavimo galimybes.

Ketinimų protokole, pasirašytame 2020-aisiais, buvo numatyta esamą geležinkelio perėją rekonstruoti, tačiau kada tai įvyks – vis dar nežinia.

Klaipėdos savivaldybės atstovų vykusiame pasitarime su Susisiekimo ministerija ir "Lietuvos geležinkeliais" aktualiausiu klausimu tapo perėjos rekonstravimo finansavimas. Kol kas jokie konkretūs atsakymai nebuvo pateikti.

Ministerijos atstovai išgirdo mūsų mintis, bet kol kas aiškaus atsakymo, kad bus numatytas finansavimas, tikrai negavome.

"Mes manome, kad toks objektas turėtų priklausyti "Lietuvos geležinkeliams", o Klaipėdos savivaldybė dalyvautų kaip partneris, kažkuria dalimi prisidėdami prie projekto įgyvendinimo. Ministerijos atstovai išgirdo mūsų mintis, bet kol kas aiškaus atsakymo, kad bus numatytas finansavimas, tikrai negavome. Situacija yra tokia, kad finansuotinos veiklos, kalbant apie naują ES finansavimo laikotarpį, dar nėra iki galo suderintos su Europos Komisija. Aiškumas turėtų atsirasti po mėnesio ar pusantro, tada ir paaiškės lėšų klausimai. Sutarėme taip, kad susitiksime po mėnesio ar vėliau ir galbūt bus aišku, ar tos lėšos mus pasieks ir ar finansavimas iš ES fondų apskritai bus", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Vis dėlto abejonių, kad finansavimo gauti nepavyks, mažai.

"Tai jau galėtų būti kita tema ir kitas pokalbis, bet mes visi galvojame, kad tokia galimybė yra", – neslėpė A.Dobranskis.

Jo teigimu, prieš metus preliminari projekto vertė siekė apie 100 tūkst. eurų, o projekto įgyvendinimas – pusantro milijono eurų. Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, suma veikiausiai būtų didesnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

what?

nuo kada susisiekimas tarp miesto dalių yra geležinekliečiu reikalas o ne savivaldybes?

Bėda

Geležinkeliai susitraukia, vargu ar atsiras pinigų tilteliui ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS