Elgetas vys ir nuo bažnyčių | Diena.lt

ELGETAS VYS IR NUO BAŽNYČIŲ

Kova su elgetaujančiais žmonėmis uostamiestyje iš senamiesčio persikėlė į bažnyčių prieigas. Savaitgalį savivaldybės Viešosios tvarko skyriaus pareigūnai reido metu užsiregistravo 15 išmaldos prie bažnyčių prašiusių klaipėdiečių.

Kova su elgetaujančiais žmonėmis uostamiestyje iš senamiesčio persikėlė į bažnyčių prieigas. Savaitgalį savivaldybės Viešosios tvarko skyriaus pareigūnai reido metu užsiregistravo 15 išmaldos prie bažnyčių prašiusių klaipėdiečių.

Paaiškėjo, kad ne visi išmaldos bažnyčių šventoriuose prašę vyrai ir moterys iš tiesų yra prispausti vargo.

"Visi kalbinti bėdžiai tvoskė alkoholiu. Jokių varganai gyvenančių senučių nematėme. Vyriausia iš sutiktų moterų buvo 54 metų. Buvo ir tokių, kurie turi visas socialines garantijas, tačiau taip, matyt, prisiduria prie pensijos", – aiškino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Tarp išmaldos prašančiųjų buvo sutiktas tik vienas kitas neįgalus klaipėdietis. Reido dalyviams teko pasikalbėti su dviem 27 ir 26 metų jaunuoliais, kurie prašė išmaldos.

Kartu su savivaldybės darbuotojais elgetaujančiųjų sekmadienį ieškojo ir socialiniai darbuotojai.

Reido dalyviai aplankė Šv. Juozapo Darbininko bažnyčią, Marijos Taikos Karalienės bažnyčią, Šv.Kazimiero bažnyčią, Kristaus Karaliaus bažnyčią ir dvi cerkves.

"Pastebėjome, kad prie cerkvių neleidžiama elgetauti. Išmaldos prašoma tik už bažnyčios teritorijos ribų", – teigė V.Valys.

Reido metu išaiškinti 15 asmenų, kurie prašė išmaldos, nebuvo anksčiau įtraukti į jokias apskaitas.

"Radome ir švarių, tvarkingų asmenų. Suprantama, kad buvo nusistebėjimų, nes išmaldos prašymas gyvuoja šimtmečiais. Tačiau įdomu tai, kad kunigai patys nenori, jog būtų elgetaujama prie jų bažnyčių", – stebėjosi V.Valys.

Pasak V.Valio, tokie reidai kol kas yra tik prevencija prieš elgetavimą mieste. Iš senamiesčio išguiti elgetos iš tiesų ėmė burtis prie bažnyčių.

"Jau yra parengti Viešosios tvarkos taisyklių papildymai, kuriais elgetavimas bus uždraustas visame senamiestyje. O pinigais bus draudžiama duoti išmaldą visame mieste", – tvirtino V.Valys.
Klaipėdos miesto taryba dėl šios tvarkos turės apsispręsti sausį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

wtf

dabar i pc eis visi krc...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS