Gargždų parke – jūra žydinčių narcizų | Diena.lt

GARGŽDŲ PARKE – JŪRA ŽYDINČIŲ NARCIZŲ

Gargždų parke pražydo tūkstančiai narcizų. Kelerius metus iš eilės kiekvieną pavasarį jų svogūnėlių dovanoja Gargždų miesto bendruomenė.

Pernai miesto parko šlaituose ir laukymėse talkininkai pasodino pusę tonos svogūnėlių.

Prieš penkerius metus gimusi idėja pirmiausia buvo įgyvendinama pačių gyventojų jėgomis. Už žmonių paaukotas lėšas bendruomenės nariai pirko, vežė ir sodino gėlių svogūnėlius kiekvieną rudenį.

Miestiečių puoselėtas Minijos upės slėnio vingis netrukus turėtų atgimti, parengtas parko sutvarkymo projektas. Beveik prieš dešimtmetį Gargždų miesto bendruomenės iniciatyva buvo parengta jo vystymo galimybių studija. Pagal ją ir buvo rengiamas parko tvarkymo projektas.

Nuo sovietmečio dėmesio stokojusi erdvė netrukus atsinaujins. Parkui sutvarkyti numatyti keli etapai.

Netoli Minijos upės vingio bus įveistas vyšnių sodas. Nuo pavasarinių potvynių jį saugos juodalksnių giraitė.

Narcizų pieva pasipildys saulutėmis. Parke pražys ir neužmirštuolės.

Pirmasis parko tvarkymo projekto etapas kainuos apie 330 tūkst. eurų. Dalis želdynų tvarkymo darbų bus finansuojama iš ES struktūrinių fondų priemonės „Kraštovaizdžio apsauga“.

Miesto parke bus nutiesti nauji takai, įrengtos regyklos į Minijos upę ir piliakalnį, sutvirtinti šlaitai, įrengta parko apšvietimo sistema, atnaujinta vaikų žaidimo aikštelė.

Parkas per artėjančius kelerius metus sulauks daugiau investicijų – jam sutvarkyti kituose etapuose numatyta skirti dar 800 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Gargždų parke – jūra žydinčių narcizų
  • Gargždų parke – jūra žydinčių narcizų
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

narcizu svoguneliu 30tukstanciu padovanojo emigrantas REMIGIJUS ACIUS , ji vertetu paminet,o tai vien poniutes save giria

Sūduvis

Na vat Lietuvoje gali žydėti ir narcizai ne ti invazinės nupiepusios sakuros.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS