Grįžta vasariški orai | Diena.lt

GRĮŽTA VASARIŠKI ORAI

Paskutinė birželio savaitė numatoma vasariška – kasdien palepins saulė, pūs silpnas vėjas, lietaus, išskyrus šventinį savaitgalį, nenumatoma. Sinoptikai prognozuoja, kad geras oras vilios tiek klaipėdiečius, tiek ir miesto svečius laisvą laiką leisti paplūdimyje, besimėgaujant saulės voniomis.

Šventinis Joninių savaitgalis prasidės be lietaus, tačiau vakarop situacija keisis. Dieną stiprės vėjo gūsiai – pietvakarių vėjas sieks 15–17 m/s. Temperatūra laikysis apie 20–22 laipsnius šilumos. Tačiau vakare apsiniauks, Jonines pasitiksime su lietumi ir perkūnija.

Beveik visą sekmadienio naktį numatomos smarkios liūtys su perkūnija. Vėjo gūsiai ir kryptis nesikeis. Naktį oras atvės iki 13–15 laipsnių šilumos. Dieną pragiedrės, vėl išlįs saulė, tačiau diena bus vėsoka, pūs šiaurės vakarų vėjas, o temperatūra laikysis apie 16–18 laipsnių šilumos. Gerai tai, kad dieną lietus nenumatomas.

Nuo pirmadienio prasidės tikroji vasara. Visą likusią savaitę neprognozuojamas nei lietus, nei perkūnija. Šiaurės vakarų vėjas tiek naktį, tiek dieną sieks 7–12 m/s. Naktį temperatūra sieks 13–15 laipsnių šilumos, o dieną termometro stulpelis vėl pakils iki 20–22 laipsnių.

Antradienio naktį vyraus tos pačios krypties, bet silpnesnis šiaurės vakarų vėjas, kuris sieks 5–10 m/s. Nakties temperatūra panaši į pirmadienio, o dieną sušils dar keliais laipsniais – iki 21–23 laipsnių šilumos.

Trečiadienio ir ketvirtadienio naktys bus gana šiltos, temperatūra sieks apie 14–16 laipsnių šilumos, dieną šils iki 23–24 laipsnių. Vėjo kryptis ir stiprumas ženkliai nesikeis.

Penktadienis veikiausiai bus šilčiausia savaitės diena, kadangi temperatūra naktį sieks 16–18 laipsnių, o dieną – iki 24–26 laipsnių šilumos. Vyraus silpnas vakarinių krypčių vėjas.

Kitas savaitgalis taip pat numatomas vasariškas – ir šeštadienį, ir sekmadienį temperatūra sieks 25–26 laipsnius šilumos, dienos bus giedros ir saulėtos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS