Grybus gyventojai renka net Birutės parke | Diena.lt

GRYBUS GYVENTOJAI RENKA NET BIRUTĖS PARKE

Mikologus nustebintų tai, kur grybauja Palangos gyventojai – vietiniai grybų ieško išpuoselėtame Birutės parke.

„Kodėl Birutės parkas yra vienas iš trijų Palangos banginių, be jūros ir Palangos tilto. Puikus peizažinio parko pavyzdys, vienas iš gražiausių parkų Rytų Europoje, suprojektuotas prancūzų architekto Eduardo Fransua Andrė – gera galimybė pasidžiaugti vaizdais, augalais, gyviais ir gėrybėmis. Tereikia pasivaikščioti takeliais“, – taip apie poilsį Palangos botanikos parke socialiniame tinkle užsiminė Kretingos vicemerė Vilija Venckutė.

Moteris atostogų metu per dieną nužingsniuoja ne vieną kilometrą.

Šį kartą pomėgis būti gamtoje dar buvo ir naudingas – V. Venckutė parke prisirinko grybų vakarienei.

V. Venckutės nuotr.

„Viskas prasidėjo nuo raudonviršių. Pirmiausia pamačiau raudonas jų kepurėles. Parkas išpuoselėtas, žolė nupjauta, pušys ir kadagiai kvepia. Tik kvėpuok ir džiaukis. O čia dar toks grožis po kojomis“, – pasakojo V. Venckutė.

Per pusantros valandos pasivaikščiojimą prie parko eglaičių pavyko rasti tris makavykus, keturis raudonviršius, penkias rudmėses, vieną žvynabudę, du sveikus lepšius, tris kazlėkus.

Viename parke palangiškė surinko visų dažniausiai lietuvių renkamų grybų pavyzdžius. Prie ypatingo laimikio trūko tik baravyko.

GALERIJA

  • Grybus gyventojai renka net Birutės parke
V. Venckutės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Viole

Ar ponia badaujanti? Palikite grožį ir kitiems pasigėrėti, patiems grybams per sporas pasidauginti.

Ar butina

Buvo surinkti ta grožį ? Juk geliu iš klombu irgi neskinama, kad butų galimybe grožėtis visiems, kodel dėl grybu kitaip reikia elgtis ?

Seklys morka

Grybus ir uogas linkėčiau palikti parko gyventojams - paukščiams, žvėreliams, vabalėliams... Važiuokit į mišką, ten grybų ir pasirinkit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS