Herkui Mantui – daugiau šviesos: ketina sumontuoti modernius šviestuvus | Diena.lt

HERKUI MANTUI – DAUGIAU ŠVIESOS: KETINA SUMONTUOTI MODERNIUS ŠVIESTUVUS

Paminklas legendiniam prūsų vadui Herkui Mantui stovi menkai apšviestas skverelio kampe, tik retam praeiviui primindamas apie tragišką baltų tautos likimą. Tikėtina, kad po pusantrų metų modernūs šviestuvai išplėš skulptūrą iš tamsos.

Projektuotojai jau svarsto, kaip, išlaikant vienovę tarp senamiesčio ir naujamiesčio apšvietimo, suteikti daugiau šviesos erdvei tarp Herkaus Manto g. 36 ir 38 namų. Šiame skvere yra ir beveik visada tamsus keliukas į Šaulių gatvę.

Kalbos apie ketinimus naujai apšviesti šią teritoriją prasidėjo prieš kelerius metus. Laukta bendros senamiesčio ir naujamiesčio apšvietimo koncepcijos suformavimo.

Projektuotojai padarė nemažą studiją, kurios tikslas – sukurti gražų ir istoriškai teisingą apšvietimo projektą.

Pirmaisiais savo pasiūlymais projekto autoriai pasidalijo su miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju, Architektūros, Paveldosaugos, Miesto tvarkymo skyrių specialistais, vyriausiuoju miesto dailininku.

Pirmo pasitarimo metu siūlyta statyti atramas, tačiau savivaldybės specialistai patikslino – šios vietos nenorima apšviesti labai ryškiai.

Siekiama švelniais šviesos spinduliais iš tamsos ištraukti tris skvere augančias egles ir naujos kartos lempomis išryškinti paminklą prūsų vadui.

Senasis šviestuvas, visiškai neteikiantis šviesos tuneliui į Šaulių gatvę, taip pat turėtų būti pakeistas. Ši skvero dalis turėtų tapti šviesesnė ir saugesnė.

Pataisytas projektas vėl bus svarstomas, jo įgyvendinimo galima laukti 2022 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

labai

seniai buvo laikas, net per sviesu festivali Mantas likdavo gudzioje tamsoje uz egliu... aciu dievui, dasilo...

Nuomonė

Per didelį kardą pasidarė, greit pavargdavo, užtai ir karą pralaimėjo.

Fa

Kaimo naujienos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS