Į pajūrį – aplinkkeliais: vykstantieji poilsiauti turės apsišarvuoti kantrybe | Diena.lt

Į PAJŪRĮ – APLINKKELIAIS: VYKSTANTIEJI POILSIAUTI TURĖS APSIŠARVUOTI KANTRYBE

Vykstantieji poilsiauti į šalies kurortus turės šarvuotis kantrybe. Automagistralėje kelionės laiką ilgina daugybė remontuojamų kelio ruožų. Ir ketinantiesiems pasukti į Palangą per Kretingos rajoną – naujos kliūtys. Pačioje Kretingoje ir už jos kelininkai daugelyje vietų taip pat tvarko kelius.

Spūstys – ties šviesoforu

Daugelis vairuotojų, važiuodami į Palangą, iš automagistralės pasukę nuo Gargždų per Kretingą, ties Vydmantais išvydo uždarytą kelią.

„Aš ir pats tik iš žmonių sužinojau, kad ties Vydmantais remontuojamas kelias. Netikėtai susidarė rimtos spūstys. Kalbėjau su kelininkais, prašiau, kad eismą reguliuotų ne tik šviesoforas, bet ir rangovų darbininkai. Tuomet gal ir pavyktų sparčiau išsklaidyti spūstis. Tačiau jie meta visas pajėgas į darbus ir tikisi, kad per dvi ar tris dienas pavyks pakloti naują dangą“, – situaciją komentavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kretingos policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas.

Šūkis „Miestas tvarkosi“, matyt, tinka tuo atveju, kai esi iškasęs ne vieną gatvę, o beveik visas.

Vairuotojai socialiniuose tinkluose skundėsi, kad šviesoforu reguliuojamas ruožas, kuriame vyksta kelio remonto darbai, taip paprastai neįveikiamas. Eilėje tenka stovėti 20–30 minučių.

Viena vairuotoja piktinosi, kad laukė keturis šviesoforų ciklus, tačiau taip ir nepajudėjo.

Dėl gandro – skambučiai

Ypač didelės spūstys susiformuoja anksti ryte ir vakarop, kai žmonės važiuoja į darbus arba grįžta į namus.

Arūnas Pužauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Jau įprasta, kad žmonės pirmiausia puola piktintis. Taip, šiuo metu yra sunku, bet visa tai tik į gera. Bus paklota nauja danga. O lietuviai jau tokie yra. Jie geriau trisdešimt kartų pasipiktins, bet patys šiukšlės nepakels. O dažniausiai įtūžis liejamas socialiniuose tinkluose. Šį savaitgalį vairuotojai skambino policijai ir pranešė, kad ant kelio guli negyvas gandras. Vietoje to, kad vairuotojai patys patrauktų paukštį, kreipėsi į specialiąsias tarnybas“, – kalbėjo A.Pužauskas.

„Viskas tik į gera“

Kretingoje šiuo metu remontuojama daugybė kelių.

Pirmadienį pusė Kretingos centrinės dalies buvo uždaryta dėl Vilniaus gatvės ir Rotušės aikštės rekonstrukcijos darbų. Eismas buvo ribojamas nuo 7 val. iki vakaro.

Kelininkai šioje vietoje rengia žiedinę sankryžą. Ji atsiras Birutės, Mėguvos, Kęstučio g. ir Rotušės a. sankirtoje.

Kretingos savivaldybės nuotr.

Eismas uždaromas ir Vytauto gatvėje nuo sankryžos su Melioratorių g. Kretingos autobusų parko link, iki pastato adresu Vytauto g. 114A. Čia nuo birželio 7 iki 17 d. vyks žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai.

„Remontuojama ir Melioratorių gatvė, kuria atvažiuojama nuo Jokūbavo pusės. Darbai vyksta ir Žemaitės alėjoje. Dar vienoje vietoje taip pat pluša kelininkai – tiesiama įvaža į naujai statomą prekybos centrą. Pačiame mieste mažiausiai keturiose vietose vyksta darbai. Viskas tik į gera. Šūkis „Miestas tvarkosi“, matyt, tinka tuo atveju, kai esi iškasęs ne vieną gatvę, o beveik visas. Nors aš tik džiaugiuosi. Atsiras žiedinės sankryžos, bus mažiau eismo įvykių, turėsime naujas kelio dangas“, – nuomonę išsakė A.Pužauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS