Į uostamiesčio vaistines – skiepų ir testų | Diena.lt

Į UOSTAMIESČIO VAISTINES – SKIEPŲ IR TESTŲ

Išaugus gripo bei kitiems susirgimams, į vaistines klaipėdiečiai puolė ne tik pirkti reikiamų vaistų, testų dėl ligos nustatymo, bet ir skiepytis. Pastebėta, kad pernai gruodį vaistinėse pasiskiepijo keturis kartus daugiau gyventojų negu 2021-aisiais, vyraujant COVID-19 pandemijai.

Baiminasi gripo

Anot "Eurovaistinės" komunikacijos vadovės Rolandos Lipnevičiūtės, didžiuosiuose Lietuvos miestuose kas mėnesį paskiepijama nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. žmonių.

"Vaistinėse didžiausią skiepų nuo gripo augimą fiksavome jau spalio mėnesį, kada greičiausiai pradėjo didėti susirgimų viršutinėmis kvėpavimo takų infekcijomis skaičiai šalyje. Spalį "Eurovaistinėse" paskiepijome penkis kartus daugiau žmonių negu rugsėjį, o Klaipėdoje – keturis kartus daugiau, ir matome, kad skaičiai lapkritį ir gruodį laikėsi panašiame lygyje", – teigė R. Lipnevičiūtė.

Skaičiai išaugo ir dvigubai

"Eurovaistinės" komunikacijos vadovė taip pat nurodė, kad Klaipėdos regione gruodį šioje vaistinėje buvo paskiepyti beveik 5 tūkst. gyventojų.

"Metai išsiskyrė tuo, kad stipriai išaugus peršalimo ligų skaičiams, žmonės skiepytis nuo gripo suskubo net ir gruodį, kuris buvo pasyvesnis. Taip pat žmonės vaistinėse lankosi norėdami pasiskiepyti nuo pneumokoko infekcijos, o pavasarėjant įprastai sulaukiame bangos žmonių norinčių skiepytis nuo erkinio encefalito", – pažymėjo pašnekovė.

Rolanda Lipnevičiūtė. Vaistinės nuotr.

O išaugus susirgimų skaičiui, taip pat išaugo ir susidomėjimas gripo bei COVID-19 testais, kuriuos įsigijus galima nesunkiai atlikti namuose.

"Didžiausias jų įsigijimo šuolis Klaipėdos regione buvo fiksuojamas gruodį – tą mėnesį testų buvo įsigyta dvigubai daugiau negu lapkritį", – sakė R. Lipnevičiūtė.

Vaistinėse didžiausią skiepų nuo gripo augimą fiksavome jau spalio mėnesį.

Svarbus ir poilsis

Pasak "Eurovaistinės" vaistininkės Jovitos Aleknienės, greitasis testas dėl gripo – naujas produktas.

"Koronaviruso ir gripo simptomai neretai gali būti panašūs, todėl vaistinėse jau galima įsigyti ir naują produktą – greitąjį testą, kuris vienu kartu leidžia pasitikrinti, ar negaluojantysis serga kuria nors iš šių ligų. Koronaviruso ir gripo patikrinimui naudojamas vienas nosies gleivinės mėginys", – paaiškino J. Aleknienė.

Tačiau efektyviausia prevencijos priemonė prieš gripą ir COVID-19 vis dar išlieka skiepai, galintys užkirsti kelią šioms ligoms.

"Visgi jeigu žmogus užsikrėtė koronavirusu arba gripu, pirmiausia reikėtų malšinti juntamus simptomus, kurie gali pasireikšti gerklės skausmu, sloga, kosuliu, pakilusia temperatūra. Tuomet susirgusiesiems gripu gydytojas gali paskirti priešvirusinių vaistų. Taip pat susirgus šiomis ligomis, ypač svarbu leisti laiką namuose, ne tik dėl galimybės užkrėsti aplinkinius viešose vietose, bet ir dėl poilsio. Mums sergant organizmas stipriai kovoja su virusais, todėl organizmui būtinas laikas resursų atstatymui", – tikino J. Aleknienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

daktaras

skiepai gadina imuniteta, sveikata, gali sukelti issteine skleroze, meningita, tromboze, ir tt..rna corona skiepai, jauniems vyrams sukelia miokarditus, o vaikai pradeda dazniau sirgti. gripas tai maksimum 5% nuo visu virusiniu persalimo. o daznai tai net ne virusas. visi persalimai patis praeina per savaite. todel nei tirti ar tai gripas nera prasmes. su skiepais jus nepapulsit i atmaina.

Daktaras Mengelė

Jokių skiepų.Tai trukdo greitai pakliūti į Dausas.Visi gerieji mikrobai nutraukia kankynes gyvenimu ir per šventą Krematoriumo ugnį atsidūri Dausose. Ten taip gera ir linksma,kad nė vienas dar negrįžo iš ten.

to-vot tep

Dabar prasideda kitas briedas- , su svirpliais. Atsirfado kitas ,,Medicinos profesorius'' Glušauskas, firmos Acheta vadovas, gaminantis vabzdžius-svirplius. Pažiūrėkite jų profilį- Acheta. Ten rašoma, jog produktas SAUGUS. KOKIU pagrindu? Po šiuo postu yra Lrt straipsnis, kuriame šis ,,medicinos profevsorius'', visgi užsimena apie alergiją, bet teigia, jog kad ji išsivistytų, reikia suvalgyti labai daug tų vabzdžių, KOSMOSAS. Net kiekvienas vaikas ŽINO, jog , kad išsivystytų alergija -bet kam, PAKANKA mažos dalelės alergeno. Beje, jis ten tyčiojėsi ir iš protingų žmonių, kurie buvco PRIEŠ tą marmalą-Covid ,,skiepus''. Skiepais nedabaigė žnmones, dabar su vabzdžiais bando.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS