Į uostamiestį grįžta karantinas: gatvėje – tik su kauke | Diena.lt

Į UOSTAMIESTĮ GRĮŽTA KARANTINAS: GATVĖJE – TIK SU KAUKE

Vyriausybė Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir dar penkiose šalies savivaldybėse paskelbė nuo rytojaus oficialiai įsigaliosiantį karantiną. Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, bus taikomi nauji ribojimai, tarp kurių – privalomas veido kaukių dėvėjimas visose viešose vietose.

"Siūlome, kad kaukių dėvėjimas būtų privalomas vyresniems nei šešerių metų asmenims visose viešose vietose", – vakar per Vyriausybės posėdį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Statistika skelbia – Klaipėdos apskrityje vien per šeštadienį nustatyti šimtai koronavirusu užsikrėtusių asmenų.

Netrukus Vyriausybė šiam siūlymui pritarė.

Kaukių nereikės dėvėti už gyvenamųjų teritorijų ribų, kai šalia 20 m spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

"Mes praėjusios savaitės viduryje surengėme Ekstremalių situacijų komisijos posėdį ir jau tada daugelį priemonių dėliojome ne pagal geltoną, o pagal raudoną spalvą, todėl mums kažkokių visiškai netikėtų sprendimų kaip ir nėra. Svarbiausi dalykai – žmonių skaičius viešajame transporte, kaukių dėvėjimas viešose vietose. Natūralu, labai aktualūs renginiai ir klubų veikla, visa užklasinė veikla – kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas. – Statistika skelbia – Klaipėdos apskrityje vien per šeštadienį nustatyti šimtai koronavirusu užsikrėtusių asmenų. Dar daug atvejų buvo neištirta. Tai žinant akivaizdu, kad ribojimai yra neišvengiami."

Meras akcentavo, kad didžiausia rizika susidaryti naujiems židiniams mieste yra mokinių popamokinės veiklos ir socialinės globos įstaigos.

V. Grubliauskas pirmadienį vylėsi, kad kultūros renginiai nebus visiškai uždrausti, kaip tai buvo pirmojo karantino metu. Klaipėdos vadovo manymu, tai buvo viena kraštutinių priemonių.

Ribojimų dabartiniame gyvenime jau yra labai daug, užtektų jų sąžiningai laikytis ir suvaldyti virusą, pasak mero, būtų lengviau.

"Pilietinio sąmoningumo labai trūksta, tai yra faktas. Kai kažką paliečia iš artimųjų ar pažįstamų, sąmoningumo atsiranda daugiau. Bet ar reikia to sulaukti?" – retoriškai klausė V. Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Kis

Kiek dar idiotu musu salyje,tai 30 metu mokslo reformu isdavos?

romas

valstieciai pralaimejo rinkimus ir uzvare karantina - siaubas.

ha

prie ko čia miesto valdžia ir kaukės.Dėkokite mentui ir asilui už tai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS