Ieškoma naujo Klaipėdos muzikinio teatro vadovo | Diena.lt

IEŠKOMA NAUJO KLAIPĖDOS MUZIKINIO TEATRO VADOVO

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ieško naujo vadovo. Kultūros ministerija, paskelbusi šį konkursą, pranešė, kad pretendentų prašymų bus laukiama iki liepos 3 d.

„Vadovauti Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui – tai pasitelkiant visą savo erudiciją, patirtį, entuziazmą ir energiją kartu su teatro kolektyvu būti pagrindiniais klasikinio ir šiuolaikinio, eksperimentinio muzikinio teatro kultūros skleidėjais Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje. Vadovas turėtų sudaryti sąlygas talentingiems jauniems ir pripažintiems Lietuvos bei pasaulio kūrėjams dalyvauti teatro veikloje, prisidėti kuriant ir plėtojant nacionalinį profesionalųjį scenos meną bei pristatant geriausius Lietuvos ir užsienio šalių scenos meno kūrinius jų laukiantiems žiūrovams“, – pranešime skelbė Kultūros ministras Simonas Kairys.

Iki liepos 10-osios bus įvertinta pretendentų atitiktis kvalifikaciniams reikalavimams, o iki rugpjūčio 17 d. vyks pretendentų vertinimas komisijoje.

Apie pretendentų vertinimo komisijoje datą, laiką, vietą ir eigą bus pranešta per penkias darbo dienas iki vertinimo komisijoje pradžios.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Muzikologė Laima Vilimienė Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui vadovauja nuo 2018-ųjų. Prieš tai ji ilgus metus buvo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai.

Šiemet ji laimėjo konkursą dėl LNOBT vadovo pozicijos. Iš konkurse dalyvavusių šešių pretendentų ji surinko daugiausiai komisijos balų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS