Išeitis – skųsti šunų savininkus? | Diena.lt

IŠEITIS – SKŲSTI ŠUNŲ SAVININKUS?

Socialiniuose tinkluose dažnai sklando skundai dėl to, kad keturkojų šeimininkai nesurenka savo augintinių ekskrementų. Toks faktas ypač akivaizdus pavasarį, kai nutirpus sniegui sužaliavusios teritorijos tampa „minų“ laukais.

Tačiau uostamiesčio savivaldybės atstovai ramina, kad situacija pamažu keičiasi, o tokių pažeidimų – išties mažiau.

Tam veikiausiai turi įtakos socialiniai tinklai, kuriuose ne tik skundžiamasi, bet ir kalbama apie gyvūnų teises ar šeimininkų abejingumą. Tad nenorintys atsidurti socialiniuose tinkluose pasivaikščiojimų su šunimis metu elgiasi daug atsakingiau.

Šunų šeimininkams nemažą įtaką daro ir grėsmė gauti baudą.

Gyvūnų laikymo Klaipėdos savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje tvarkos aprašas numato, kad gyvūnų laikytojai turi gyvūnams išsituštinus ar kitaip priteršus viešojoje vietoje nedelsdami surinkti ekskrementus ar kitus teršalus. Už šių taisyklių nesilaikymą numatoma bauda nuo 30 iki 230 eurų.

„Viešosios tvarkos skyriaus specialistai patikrinimų metu stebi erdves, kuriose žmonės dažniausiai vedžioja savo augintinius. Užfiksavus Gyvūnų laikymo Klaipėdos savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje tvarkos aprašo pažeidimus, gyvūnų laikytojams taiko nuobaudas. Patikrinimų metu matome, kad gyvūnų laikytojai tampa sąmoningesni, daugelis supranta, kad savo augintinių ekskrementus reikia surinkti, ir tai daro, bet dar yra ir tokių žmonių, kurie to nesupranta arba tyčia to nedaro“, – pažymėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Norint suvaldyti šią situaciją, žmonės ir toliau raginami pranešti savivaldybės atstovams dėl minėtų taisyklių ignoravimo.

„Apie tokius asmenis gyventojai gali pranešti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Žinoma, pranešimas turėtų būti informatyvus – toks, iš kurio būtų galima identifikuoti taisyklių nesilaikantį asmenį. Esant galimybei, reikėtų pateikti ir vaizdinę pažeidimą įrodančią informaciją. Į bendro pobūdžio pranešimus apie vienoje ar kitoje vietoje daromus tokius pažeidimus taip pat reaguojama: pranešimuose nurodytose vietose patikrinimai vykdomi dažniau“, – tikino pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Skusti

beviltiskas reikalas.

Anonimas

Rimtos miesto problemos?

Q

O kaip surinkti "myžaliuką"? Šunų šlapinimasis ant krūmų, medžių, takelių, namų sienų, tvorų ar kaimynų patvoriuose matant šeimininkui, jau tapo normaliu reiškiniu. "O kas čia tokio"... Nesvarbu, kad dvokia, platinami parazitai ir ligos. Situacija ne tik kad nesikeičia, bet ji darosi vis sudėtingesnė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS