Ispaniška vasara kovos su lietuviška | Diena.lt

ISPANIŠKA VASARA KOVOS SU LIETUVIŠKA

Panašu, kad šiltų rūbų greitai neprireiks, per išeigines bei visą kitą savaitę bus ne tik šilta, bet ir karšta. Gera žinia sodininkams, artimiausiu metu numatomas lietus.

Šiandien vis dar mėgausimės tropiniu karščiu, oro temperatūra įdienojus kils iki 26–28 laipsnių. Popietę pietvakarių vėjas atpūs į pajūrį lietaus debesis.

Galėsime gėrėtis žaibais, klausyti perkūnijos griaudesio, gūsingas vėjas lyjant gali prikrėsti išdaigų, tad derėtų pasirūpinti savo automobiliais, nepalikti daiktų balkonuose.

Sekmadienį grįš lietuviška vasara, dieną oras šils tik iki 20–22 laipsnių. Naktį gali palyti su perkūnija, o diena prognozuojama rami ir giedra.

Pirmadienį dar mėgausimės mums labiau priimtina vasara, kai naktį oras atvėsta iki 14–16 laipsnių, dieną numatoma 22–25 laipsnių šiluma. Tikėtina, kad nustos lyti, naktis – giedra, diena veikiausiai bus debesuota.

Nuo antradienio į Lietuvą ir pajūrį grįš ispaniška vasara – vėl bus karšta: naktį termometro stulpelis kils iki 17–19, o dieną – iki 28–30 laipsnių, be žymesnių kritulių.

Trečiadienį Klaipėdą ir visą kraštą alins kaitra. Naktį pūs silpnas pietų vėjelis, įdienojus jis pasisuks iš vakarų. Karštis sieks 30 laipsnių, trankysis perkūnija, lyjant vėjo gūsių greitis gali siekti 15–18 m/s.

Panašūs orai numatomi ir ketvirtadienį: naktis neatneš gaivos – bus 17–19 laipsnių šilumos, dieną kais iki 29 laipsnių. Sinoptikai prognozuoja gūsingą vėją ir staiga nušniokšiantį lietų.

Artėjant savaitgaliui žada grįžti lietuviškai vasarai būdingi orai. Penktadienio naktį oras šils iki 16–18 laipsnių, dieną bus keliais laipsniais daugiau, pūs vakarų ar šiaurės vakarų vėjas, dieną lietaus nenumatoma.

Tikėtina, kad panašus oras išliks ir kitą savaitgalį, naktį gali vėsti iki 10, dieną šils iki 22 laipsnių. Žymesnių kritulių neprognozuojama.

Vasara mūsų kraštuose yra tokia trumpa, kad verta džiaugtis bet kokiu oru, dabar tam – puikiausias metas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS