Įspėja klaipėdiečius: savaitgalį policija griežtins patikras | Diena.lt

ĮSPĖJA KLAIPĖDIEČIUS: SAVAITGALĮ POLICIJA GRIEŽTINS PATIKRAS

Šį savaitgalį susiruošusiuosius kelti koją iš namų bet kurioje vietoje gali pasitikti policijos ekipažai. Tebegaliojanti karantino tvarka nurodo, kad be rimtos priežasties keliauti automobiliais nederėtų, o tų, kurie nepaisys ribojimų, gali laukti baudos.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė LRT radijui penktadienį aiškino, kad savaitgalį judėjimui kontroliuoti bus skiriamos didesnės pareigūnų pajėgos.

"Savaitgaliais bus didesni pajėgumai, nebus skelbiamos konkrečios vietos ir laikas, paliekame viską taip, kad būtų netikėtumo momentas, kad nebūtų kažkaip stengiamasi piktnaudžiauti ir apeiti", – nurodė A.Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrės teigimu, tomis dienomis, kai patikrų postų vietos buvo skelbiamos viešai, gyventojų mobilumas sumažėdavo.

Tą patį konstatavo ir uostamiesčio pareigūnai.

Judėjimą tarp savivaldybių kontroliuojantys Klaipėdos apskrities policininkai taip pat žada rengti netikėtų patikrinimų – pasirinktu laiku, iš anksto neskelbiamose vietose.

Pareigūnai sako, kad gyventojų mobilumas yra gerokai sumažėjęs – apgręžti tenka mažiau automobilių nei gruodžio pabaigoje.

Per šią savaitę, sausio 4–7 d., visoje Klaipėdos apskrityje buvo patikrinti 6 324 automobiliai, 26 jų tęsti kelionės neleista.

Per patikrinimus pareigūnai užfiksavo 75 įvairaus pobūdžio pažeidimus.

Automobilius stabdyti ir tikrinti pareigūnai gali bet kurioje vietoje, ne tik postuose.

Ar laikomasi karantino reikalavimų, žiūrima ir vandenyje – Jūrų uosto policijos grupės pareigūnai sausio 5-osios popietę uosto akvatorijoje patikrino apie 20 laivelių.

Iš viso už karantino reikalavimų pažeidimus Klaipėdos mieste per minėtą laikotarpį surašyti 32 protokolai: už judėjimo ribojimo pažeidimus – 19, ne vieno šeimos ūkio pažeidimą – 13.

Tarp nubaustų asmenų yra 16 stintas žvejojusių žvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Oi

Oi Simonkes kalnas valdo:)

F

Farai vėl platins vyrusą imdami dokumentus i rankas

Blyn

Kaip jie gali riboti ir kontroliuoti judėjimą, kai pavyzdžiui Vaišvydavoje, važiuojant į Girionis, gal koks 100 žmonių buriuojasi su rogėmis ant kalno - čiuožinėja. Pirmadienį vėl bus sergančių daugiau nei po Kalėdų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS