Įspėja: pajūryje laukia labai vėjuoti orai | Diena.lt

ĮSPĖJA: PAJŪRYJE LAUKIA LABAI VĖJUOTI ORAI

Sinoptikai tikino, kad artėjančią savaitę galime sulaukti šlapdribos, bet balta žiema pajūryje neužsibus. Visą savaitę laikysis teigiama temperatūra ir pūs itin stiprūs vėjai, mėgautis oru nevilios krituliai.

Šiandien iki pietų klaipėdiečiai turėtų atkreipti dėmesį į savo automobilius ir patys saugotis vėtros pakeltų ar nulaužtų daiktų. Gūsingas rytys pajūryje ir uoste gali pūsti iki 28–30 m/s greičio, ryte oras šils iki 5 laipsnių, įdienojus vėjas pasisuks iš šiaurės, oras atvės iki 2 laipsnių šilumos, vėjas pamažu ims rimti.

Sekmadienio naktis taip pat bus vėjuota, vėjo greitis sieks 15–20 m/s, naktį termometro stulpelis sustos ties nuliu, už miesto tikėtinas plikledis, veikiausiai iškris šlapias sniegas, bet Klaipėdoje gatvės gali ir neapledėti. Tiesa, ankstyvi vairuotojai turėtų būti atsargūs.

Dieną vėjas nurims iki 8–13 m/s, oras bus žvarbus – vos pora laipsnių šilumos.

Iš mūsų krašto išvarytas ciklonas leis atsipūsti tik trumpam, vėjas nekamuos klaipėdiečių tik pirmąsias dvi savaitės dienas. Kadangi vėl pūs pietų ir pietvakarių vėjas, laikysis šiltesni orai, dieną termometrai rodys 3–5 laipsnius šilumos, lynos.

Nuo trečiadienio į pajūrį sugrįš stiprus vakarų vėjas. Sausio 8-ąją tikėtini vėjo gūsiai iki 20 m/s, sausio 9-ąją vėjo greitis gali dar labiau sustiprėti ir siekti 25 m/s, oras šils iki 5–7 laipsnių.

Panaši gali būti ir penktadienio diena.

Iki sausio vidurio sniego, panašu, nematysime.

Teigiama, kad 2019-ųjų gruodis buvo keturiais laipsniais šiltesnis už vidutinę daugiametę temperatūrą.

Panašu, kad ir sausis gali būti ne toks, kaip įprasta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sovietų Klaipėda

Parašo stripsnš, kai vėjas jau nurimęs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS