Izraelio ambasadorė vis sugrįžta į Klaipėdą | Diena.lt

IZRAELIO AMBASADORĖ VIS SUGRĮŽTA Į KLAIPĖDĄ

Tarptautinį žydų kultūros festivalį „Šalom visuos kraštuos“ Klaipėdoje atidarė Izraelio ambasadorė Lietuvai Hadas Wittenberg Silverstein. Uostamiestį ambasadorė lankė ne pirmą kartą ir pripažino, kad su Klaipėda puoselėja ypatingą ryšį.

Apie tai, kas svarbu

Šių metų festivalio dėmesys yra skirtas moteriai žydei, jos vaidmeniui ir svarbai istorijoje, kultūroje, tradicijose, visuomeniniame gyvenime.

Būtent apie šias moters savybes, apie šeimos ir darbo suderinamumą festivalio atidarymo metu vakar kalbėjo H. Wittenberg Silverstein, kuri, būdama penkerių vaikų mama, sugebėjo pasiekti karjeros aukštumų.

Puoselėja ryšius

H. Wittenberg Silverstein jau spėjo užmegzti įvairialypius ryšius su mūsų uostamiesčiu.

„Gera atvykti į Klaipėdą, su kuria bendradarbiaujame jau daug metų, visų pirma – per „Klaipėda Jazz“ festivalį. Šiemet su šeima apsilankiau ir Jūros šventėje, tikrai įspūdinga. O dabar į uostamiestį atvežame ir Izraelio kino retrospektyvą. Skirtingais laikotarpiais sukurtus Izraelio filmus iš mūsų aukso fondo galima pamatyti Žydų kultūros dienų renginiuose“, – teigė ambasadorė.

Retrospektyva I. Simonaitytės bibliotekoje atidaryta 1969-aisiais režisieriaus Ephraimo Kishono sukurtu filmu „Blaumilcho kanalas“.

Filmai demonstruojami nemokamai ir subtitruoti lietuviškai.

„Klaipėda mums svarbi kaip uostas, taip pat kaip verslo ir kultūros centras. Siekiame bendradarbiauti ir įamžinant istorinę žydų atmintį. Ji svarbi ne tik čia gyvenančiai žydų bendruomenei, bet ir Lietuvos žmonėms“, – kalbėjo H. Wittenberg Silverstein.

Mato bendrystę su Lietuva

Nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje H. Wittenberg Silverstein šias pareigas eina nuo 2022 metų.

Moteris yra dirbusi ambasadoriaus pavaduotoja Vienoje, generalinio konsulo pavaduotoja Kanadoje, misijos vadovo pavaduotoja ambasadoje San Chosė, Kosta Rikoje, misijos vadovo pavaduotoja Belgrade, Serbijoje.

H. Wittenberg Silverstein tarnavo Izraelio gynybos pajėgose kaip karo medikė.

Būtent dėl šios patirties ambasadorė, lankydamasi Klaipėdoje, priminė Izraelio pagalbos mastus šiuo metu kariaujančiai Ukrainai.

Pirmosiomis karo dienomis būtent Izraelis finansavo didžiulių maitinimo taškų įrengimą apšaudomame Kijeve.

„Prie Lenkijos sienos Izraelis buvo atidaręs didžiulę lauko ligoninę. Mes mokame dirbti karo sąlygomis. Izraelis nuolat kariauja, kiekvienas iš mūsų yra ko nors iš artimųjų netekęs, todėl mes visi žinome, kaip elgtis oro pavojaus atveju, kiekviena mama, kuri turi vaikų, žino savo pareigas. Kiekvienas žino, kaip suteikiama pirmoji pagalba. Mūsų bendrystė su Lietuva yra ta, kad mes turime pavojingą kaimynystę“, – teigė H. Wittenberg Silverstein.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS