Juodasis kalėdinių dovanų sąrašas | Diena.lt

JUODASIS KALĖDINIŲ DOVANŲ SĄRAŠAS

  • 1

Kalėdinių dovanų žvalgytuvės – jau pačiame įkarštyje. Pusė naujausios apklausos respondentų prisipažino, jog jas perka likus dviem trims savaitėms, o net penktadalis – vos savaitei iki Kalėdų.

Kalėdinių dovanų žvalgytuvės – jau pačiame įkarštyje. Pusė naujausios apklausos respondentų prisipažino, jog jas perka likus dviem trims savaitėms, o net penktadalis – vos savaitei iki Kalėdų.

Pigūs kvepalai nedžiugina

Kuo pradžiuginti savo artimuosius bei bičiulius – rebusas, kurį didžiųjų metų švenčių išvakarėse sprendžia daugelis tautiečių.

Ne paslaptis, kad ne visos Kalėdų dovanos randa kelią į jų gavėjų širdis, tad kai kurios jų iš karto po švenčių keliauja į šiukšliadėžę, giliausią stalčių ar sandėliuką.

Bendrovės "BERENT Research Baltic" tyrėjai apklausė daugiau nei tūkstantį Lietuvos gyventojų prašydami atskleisti, kokias dovanas jie trokšta rasti po eglute per šias Kalėdas, o kokių tikrai nenorėtų gauti.

Paaiškėjo, kad labiausiai nepageidaujama Kalėdų dovana – beždžionės statulėlė ir panašūs suvenyrai. Tokių dovanų nenorėtų gauti 22 proc. visų apklaustųjų.

Antrojoje nepageidaujamų dovanų vietoje atsidūrė higienos reikmenys: įvairūs kūno priežiūros priemonių rinkiniai, šampūnai, muilai, pigūs kvepalai. Šių dovanų nepageidauja 9 proc. apklaustųjų.

Trečiąją vietą labiausiai nepageidaujamų dovanų sąraše užėmė buities, virtuvės rakandai ir indai – tokių nemėgsta 7 proc. gyventojų. Be to, statulėlių, suvenyrų ir virtuvės įrankių labiausiai nepageidauja moterys, o higienos priemonių – vyrai.

Žada būti dosnūs

Apklausos rezultatai taip pat rodo, kad gana rizikinga dovanoti saldumynus, alkoholį bei pinigus – dalis žmonių į tokias kalėdines dovanas žiūri ne itin palankiai.

Vertinant gyventojų planuojamą šiųmetį kalėdinių dovanų biudžetą, galima teigti, jog daugumai Kalėdų gelbėti beždžionėlės statulėlėmis neprireiks.

Tik 6 proc. apklaustųjų planuoja šventinėms dovanoms išleisti mažiau nei 50 eurų. 23 proc. ketina skirti nuo 50 iki 100 eurų, 100–250 eurų biudžete numatę 21 proc. apklaustųjų, o 12 proc. planuoja išleisti dovanoms daugiau nei 250 eurų.

Apklausos rezultatai rodo, kad dovanų spektras yra gana platus, ypač kalbant apie moterų kalėdinius norus.

18 proc. moterų nudžiugintų parfumerija, kosmetika ar papuošalai, 14 proc. moterų pasitenkintų ir mielomis smulkmenomis, tokiomis kaip kvapni arbata, žvakutės, kojinės ir kitais mielais niekučiais, dovanotais iš širdies, 8 proc. trokšta bilietų į renginius ar dovanų kuponų grožio, SPA ir kitoms procedūroms.

Moterims drąsiai galima dovanoti ir knygas, buitinę techniką ar elektroniką, taip pat – keliones.

Svarbu nematerialūs dalykai

Daugiau nei trečdalis (37 proc.) vyrų apskritai nenori nieko gauti dovanų arba nežino, ko norėtų.

11 proc. teigė norintys gauti dovanų išmaniosios ar kompiuterinės technikos. Dar 10 proc. teigė, kad jiems dovanos neturi reikšmės, nematerialūs dalykai, tokie kaip laikas su šeima ir artimaisiais, sveikata ir laimė yra vertingiau nei dovanos.

8 proc. vyrų nurodė, kad buitinė technika ar elektronika būtų jiems gera dovana.

Didžioji dalis respondentų ieškodami kalėdinių dovanų aplankys populiariausius prekybos centrus.

Tačiau ir internetinė prekybos apimtys nuosekliai auga – net 25 proc. gyventojų šiais metais kalėdines dovanas žada pirkti virtualiu būdu.

Šio mėnesio pradžioje atlikto tyrimo metu apklausta 1010 respondentų nuo 18 iki 69 metų.

Tyrimo imtis reprezentuoja esamą Lietuvos gyventojų populiacijos pasiskirstymą pagal lytį, amžių, regionus ir kitus demografinius rodiklius.

GALERIJA

  • Juodasis kalėdinių dovanų sąrašas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ww

Tos sumos nuo 50 iki ... realiai nieko nerodo,nes neaisku,kas cia turima omenyje,ar bendra suma dovanoms,ar kiekvienam zmogui tokia suma. Ir maza ko kas nenori,dovanojama tai,ka zmogus isgali nupirkti. O jeigu neuztenka pinigu,tai visai neblogai ir saldainiu dezute,vis geriau,negu nieko. Cia tie patarimai principe yra niekiniai,nes perkama pagal finansines galimybes ir savo supratima. Vienas zmogus perka,kas pigiau,kitas - kas jam patinka,bet,zinoma,nebutinai turi patikti tam,kuriam dovanojama. Manyciau,kad reiketu pereiti prie simboliniu dovanu, tada nereiketu ju metyti i siuksliadezes,o rimtesnes dovanoti tik vaikams,aisku,jeigu yra galimybiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS