Ką „Klaipėda ID“ nuveikė už milijoną eurų? | Diena.lt

KĄ „KLAIPĖDA ID“ NUVEIKĖ UŽ MILIJONĄ EURŲ?

Po to, kai uostamiesčio savivaldybei priklausančioje įstaigoje „Klaipėda ID“ kilo skandalas dėl laikinosios direktorės sprendimo pasididinti sau algą, Klaipėdos meras uždavė viešą klausimą – kokių rezultatų ši įstaiga pasiekė?

„Protu nesuvokiami dalykai“

Dienraštis „Klaipėda“ publikacijoje „Buvusiai direktorei – klausimai dėl algos“ (2023 11 23) skelbė įstaigos „Klaipėda ID“ buvusios vadovės Kristinos Postornak paaiškinimus, kodėl ji nusprendė pasididinti sau algą.

Moteris po kilusio skandalo paliko pareigas, o savivaldybė nusprendė imtis šios įstaigos veiklos audito.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį vykusio tarybos posėdžio metu sulaukė klausimo – kada ši įstaiga turės nuolatinį, o ne laikinąjį vadovą.

„Savivaldybė turėjo atlikti tyrimą dėl veiklos organizavimo. Direktorė pati su savimi sudarė darbo sutarties pakeitimą. Pakeitė darbo sąlygas sau ir, kaip įstaigos darbuotojai, pačiai sau numatė kitas funkcijas ir didesnį darbo užmokestį. Komentarų daugiau ir nereikia“, – kalbėjo meras.

Įstaigos vadovė nenusišalino nuo tokių veiksmų ir veikė interesų konflikto situacijoje.

„Dar keistesnis atvejis, kur vyko protu nesuvokiami dalykai. Vadovė, asmeniškai kalbant su ja, net nesuvokė, kokios yra vadovo teisės ir kokios galios, kokios yra įstaigos savininko teisės ir galios. Tai yra labai liūdna, bet toks faktas yra“, – stebėjosi A. Vaitkus.

Už tokią sumą Klaipėdą turėtų žinoti nuo Skuodo iki Niujorko.

Vyko ir į Seulą

Meras, atsakydamas į klausimą, kada įstaiga sulauks naujo vadovo, patikino, kad konkursai į įstaigos „Klaipėda ID“ vadovo postą vyko tiek miestą valdant buvusios kadencijos tarybai, tiek šiais metais.

„Kaip žinote, didelio susidomėjimo ši pozicija abu kartus nesulaukė. Dokumentus teikė vos du trys kandidatai. Todėl naujas vadovas nebuvo išrinktas“, – priminė meras.

Jis pripažino, kad dėl šios įstaigos veiklos savivaldybė turi ir daugiau klausimų.

„Turime daug klausimų ir daug problemų, kurias reikėtų spręsti. Ilgus metus gyniau šią įstaigą. Nors frakcijos kolegos dažnai replikuodavo – kur yra šios įstaigos rodikliai? Mane šokiravo ir pritrenkė, kad ši įstaiga gauna beveik milijoną eurų klaipėdiečių pinigų. Už tokią sumą Klaipėdą turėtų žinoti nuo Skuodo iki Niujorko“, – priblokštas kalbėjo A. Vaitkus.

Kažkas iš tarybos narių replikavo merui, kad už tokius pinigus galima nuvažiuoti į Seulą.

„Važiavo ir į Seulą. Ir į kitas komandiruotes, į egzotiškas šalis“, – prasitarė meras.

Arvydas Vaitkus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nušalino valdybą

A. Vaitkus pabrėžė, kad tokia įstaiga, kaip „Klaipėda ID“, turėtų susikurti rodiklių visumą pati, jei steigėjas nenustato.

Meras pripažino, kad ši įstaiga daugiausia dirbo su Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusiomis įmonėmis, tad „Klaipėda ID“ darbuotojų klausė, ar įstaiga gebėjo pritraukti į uostamiestį nors vieną naują verslą.

Meras pats paklausė mieste įsikūrusių verslo įmonių, ar jos sutiktų prisidėti prie Klaipėdos gerovės, ar jos norėtų dirbti kaip socialiai atsakingos įmonės. Verslininkai patikino, kad prisidėtų, tačiau tokio siūlymo iš „Klaipėda ID“ jie nebuvo sulaukę.

„Man nepriimtina, kad būtų dirbama ir toliau, kaip buvo dirbama daugybę metų. Nenorėčiau atsakyti, kokie bus sprendimai. Nenorėčiau kaitinti jokios atmosferos. Klausiama, ar „Klaipėda ID“ bus jungiama su Turizmo informacijos centru. Tam reikia tinkamai pasiruošti“, – patikino A. Vaitkus.

Jis paaiškino, kad buvusi „Klaipėda ID“ valdyba yra nušalinta, paskirti nauji valdybos nariai.

„Darbų yra daug, viešinant Klaipėdos miesto vardą, didinant turistų srautus. Norėtume matyti daugiau rezultatų, nei jų buvo iki šiol“, – akcentavo Klaipėdos meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

taigi

Tokias ID vadinu prakartėlėmis žydriesiems komjaunuoliams vogti iš valstybės bei piliečių.

Anonimas

.....bus nors Viena merga.....DDDD

Anonimas

reiketu pas Masiuli nusiusti.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS