Kalėdų eglės kelionė per Klaipėdą: rinko iš dešimties gražiausių žaliaskarių | Diena.lt

KALĖDŲ EGLĖS KELIONĖ PER KLAIPĖDĄ: RINKO IŠ DEŠIMTIES GRAŽIAUSIŲ ŽALIASKARIŲ

Dvylikos metrų aukščio žaliaskarė kalėdinė eglė Klaipėdos gatvėmis ketvirtadienį pagaliau pasiekė tradicinę švenčių vietą uostamiestyje. Tačiau Kalėdų puošmena ši eglutė taps tik tuomet, kai jos žibantis apdaras bus suderintas su pagrindiniu Teatro aikštės akcentu – Šiaurinės žvaigždės šviesų instaliacija.

Šiais metais Kalėdų eglė buvo renkama iš dešimties pretendenčių. Nors šis medis konkursui buvo pasiūlytas pirmą kartą, tačiau jam teko įveikti ne ką prastesnes konkurentes.

„Išsirinkome pačią gražiausią iš gražiausių. Ją miestui dovanojo Aldona ir Bronislovas Jankauskai. Klaipėdiečiai šią eglę sodino savo vaikams, o dabar medį dovanojo Klaipėdos vaikams. Tradiciškai kalėdinę eglę miestui dovanojanti šeima sulaukia ir Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko dovanos. Kalėdų senelis perdavė klaipėdiečiams eglės sodinuką, kurį šeima žada padovanoti savo vaikams“, – pasakojo Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šių metų švenčių puošmena buvo nukirsta Liepojos gatvėje ir sėkmingai pervežta į Teatro aikštę.

„Eglutę puošime dviem etapais. Mūsų tikslas – pasiekti, kad „Šiaurinės žvaigždės“ instaliacija derėtų su eglutės papuošimu. Eglutės papuošimas atspindės „Šiaurinės žvaigždės“ instaliaciją. Puošime eglę skirtingomis girliandomis. Jomis norime išgauti danguje žybsinčių žvaigždžių vaizdą“, – tikino viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė R. Steponavičienė.

Penktadienį vyks vienas puošybos darbų etapas. Pirmadienį bus baigtas antras darbų etapas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Šiaurinę žvaigždę vaizduojančios šviesų instaliacijos autorius yra Arvydas Buinauskas yra tituluojamas žymiausiu šviesų instaliacijų dailininku Lietuvoje. Pirmadienį jis pradės statyti „Šiaurinės žvaigždės“ instaliaciją, kuri nušvies kelią į Kalėdas. Tai bus šešių metrų aukščio konstrukcija. Apšvietimą bus galima išvysti ne tik Teatro aikštėje. Klaipėdos kai kurie šiauriniai rajonai turėtų šį šviesulį matyti“, – juokėsi R. Steponavičienė.

"Šiaurinės žvaigždės" instaliaciją sudarys veidrodinė kompozicija, kuri iš viršaus bus apšviesta dideliais prožektoriais, kurie ir sukurs švytėjimą.

„Aplink pačią žvaigždę bus kompasas, kuris ir rodys kelią“, – pridūrė projektų vadovė.

Tradiciškai bus papuošta ir Teatro aikštė, nušvis prekybininkams skirtos vietos, sužibs ožekšnių krūmai, kuriuos puoš erdvinės girliandos.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiestyje šiemet miestiečius džiugins naujos kalėdinės instaliacijos. Savivaldybė įsigijo šešias erdvines šviesų instaliacijos, burubulo formos, kurios bus išdėstytos Atgimimo aikštėje. Vieno tokio rutulio skersmuo siekia net 3,5 metro. Pirkta ir naujų girliandų, kurių ilgis siekia 5,8 km.

Kalėdų eglės įžiebimas numatytas gruodžio 5 dieną.

„Šiais metais klaipėdiečius kviečiame įžiebimo ceremoniją stebėti internetu. Prašome gyventojų, lankant šiuos objektus, laikytis atstumų. Prieš įžiebimo ceremoniją stebėsime koncertą, kuris sujungs keturias sostines – Vilnių, Kauną, Nidą ir Klaipėdą. Po koncerto bus tiesiogiai internetu transliuojama įžiebimo ceremoniją“, – patikino R.Steponavičienė.

Klaipėdos Kalėdų eglės įžiebimą ir koncertą bus galima stebėti portale klaipeda.diena.lt.

GALERIJA

  • Kalėdų eglės kelionė per Klaipėdą: rinko iš dešimties gražiausių žaliaskarių
  • Kalėdų eglės kelionė per Klaipėdą: rinko iš dešimties gražiausių žaliaskarių
  • Kalėdų eglės kelionė per Klaipėdą: rinko iš dešimties gražiausių žaliaskarių
  • Kalėdų eglės kelionė per Klaipėdą: rinko iš dešimties gražiausių žaliaskarių
  • Kalėdų eglės kelionė per Klaipėdą: rinko iš dešimties gražiausių žaliaskarių
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

W

Labai gera akcija, kurios metu laimi miestiečiai, gavę nuostabaus grožio eglę, ir eglės šeimininkai, kurie pagaliau lengviau atsikvėpė, nes toks didžiulis medis, augantis šalia namo, tikrai užstoja ir saulę, ir šviesą. Ramaus Advento visiems.

vel

1 Ir vėl eglė paslėpta, mažiname spūstis?, o norint prieiti teks per minią grūstis. 2. Seniai visi miesto gyventojai trimituoja, statykite eglę erdvėje, kad matytūsi visiems. Prie Klaipėdos viešbučio aikštėje, pats tas,.

pensininkė

reikėtų eglutei surasti kitą vietą o ne tame užkampyje kur daugiau erdvės ypač šiemet karantino metu juk čia bus atstumų nesilaikymas negi neturi Klaipėda padoresnės vietos kaip tą bjaurią akmeninę aikštę apsuptą pastatais ar ją nori visiems parodyti ar ją nuo visų slepia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS