Kariškius uostamiestyje autobusais veš nemokamai | Diena.lt

KARIŠKIUS UOSTAMIESTYJE AUTOBUSAIS VEŠ NEMOKAMAI

Siūloma tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ konferencijos metu renginio dalyviams reguliaraus susisiekimo maršrutų autobusais važiuoti nemokamai.

Konferencija uostamiestyje vyks birželio 4–7 d. Tai vienos didžiausių Baltijos regione birželį organizuojamų tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“.

Renginio metu į Klaipėdos uostą planuoja atvykti apie 50 sąjungininkų karo laivų bei garbingų sąjungininkų svečių iš daugiau kaip 20 valstybių. Tikimasi sulaukti iki 8 tūkst. karių.

Miesto savivaldybė gavo Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų raštą, kuriame prašoma palengvinti sąjungininkų kariams judėjimą mieste.

Prašoma suteikti nemokamas paslaugas viešajame transporte tarptautinių pratybų dienomis Klaipėdoje.

Siekiant kontroliuoti šio sprendimo vykdymą, už nuostolius, patirtus dėl nemokamo renginio dalyvių vežimo tarptautinių pratybų metu, viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ miesto savivaldybės administracijai pateiks ataskaitas.

Prognozuojama, kad šia lengvata galėtų pasinaudoti pusė renginio dalyvių.

Preliminariais paskaičiavimais, tai kainuotų apie 48 tūkst. eurų.

Vienos dienos bilieto kaina siekia tris eurus. Jei bilietu pasinaudotų 4 tūkst. kariškių, tai sudarytų apie 48 tūkst. eurų sumą.

Dėl siūlymo dar turės balsuoti Klaipėdos taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Valter

Na tegul jie ir kariauja

O gal geriau

kad veštų moksleivius, senukus /visus tuos kurie pensijoj o ne tik kai jau viena koja grabe/ ir studentus? Kodėl vėl kažkokie kariškai važiuoja nemokamai? Jų tarnybos gauna nemažus finansavimus

aaa

Bet čia ne okupacija! tik gynyba nuo kitų okupantų :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS