Karštis žada trauktis | Diena.lt

KARŠTIS ŽADA TRAUKTIS

Nebūdingas gegužei karštis gerokai pakenkė kai kurių žmonių sveikatai. Panašu, kad jau artimiausiomis dienomis turėsime atokvėpį nuo kaitros, o šilumą mėgstantiems gali būti pernelyg vėsu.

Jau šiandien papūs šiaurės vakarų vėjas, staiga užklupsiančio lietaus metu galintis sustiprėti iki 18 m/s, dieną pajūryje gali griaudėti perkūnija, prapliupti smarkus lietus. Oro temperatūra laikysis apie 21–23 laipsnius.

Sekmadienio naktį taip pat vyraus šiaurės vakarų vėjai, naktį ir dieną gali žaibuoti ir griaudėti, prapliupti trumpi, bet stiprūs lietūs, naktį laikysis 14–16, dieną apie 19–21 laipsnį šilumos.

Pirmadienį prasidės dar didesni pokyčiai, oras vės, lietaus mažės.

Pirmąją savaitės darbo dieną pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas, naktį tikėtinas nedidelis lietus, dieną taip pat palis. Naktį vis dar bus nešalta – apie 13–15 laipsnių, o dieną termometro stulpelis jau nebepasieks 20 laipsnių padalos.

Antradienį vyraus pietvakarių vėjas, dangus išsigiedrins, naktį termometrai rodys 12–14, dieną – 16–18 laipsnių šilumos.

Trečiadienis bus panašus, tik dar vienu kitu laipsniu vėsesnis.

Ketvirtadienį vakarų ar pietvakarių vėjas nebebus toks piktas, numatoma, kad jo greitis sieks 7–12 m/s, naktį gali truputį, o dieną ilgiau palyti, diena numatoma vėsi, šils vos iki 14–16 laipsnių.

Pagal dabartines orų prognozes, kitą penktadienį turėtų nelyti, numatoma tokia pat vėsi diena.

Sinoptikai teigia, kad tokie orai – visiškai tipiški birželio pradžiai. Pasakyti, kas mūsų laukia kitą savaitgalį, jie nesiima, mat pajūryje galimi labai staigūs orų pokyčiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

karscio chebra

O man Karstis sake, kad birka ant jusu deda ir sake kad jam niekas nenurodines ka daryti. Vot taip svolociai melagiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS