Kas meluoja dėl sąskaitų? | Diena.lt

KAS MELUOJA DĖL SĄSKAITŲ?

Naujakiemio gatvės 20-ojo namo gyventojus stebina kas mėnesį pasiekiančios sąskaitos, kuriose kas kartą vis pagrasinama delspinigiais. Pranešimuose pažymėta, jog gyventojai turi prievolę susimokėti iki kiekvieno mėnesio 15-os dienos, tačiau sąskaitas žmonės gauna gerokai vėliau.

Moka kredito įnašus

"Nuo pat pirmos dienos buvo šis pažeidimas. Už renovaciją reikalaujama susimokėti iki mėnesio vidurio, o sąskaitų laiku išnešioti gyventojams nesivarginama. Kas dėl to kaltas? Ir kas už tai atsakys, kai iš žmonių bus pradėtas delspinigių išieškojimas?" – dienraščiui skundėsi šio namo gyventojas.

Namo renovacija esą truko ne vienus metus. Sulaukę remonto darbų pabaigos, žmonės džiaugėsi šiltu gyvenimu.

"Mus iš karto nustebino namą administruojančios įmonės "Debreceno valda" darbas. Tai yra ne pirmas mėnuo, kai sąskaitos vėluoja ir kiekvienoje jų matome grasinimus delspinigiais", – pasakojo gyventojas.

Nustebino namą administruojančios įmonės "Debreceno valda" darbas.

Klaipėdiečių pasipiktinimas kilo dėl kredito įmokų, kurias žmonės privalo mokėti už banko paskolą namo atnaujinimui.

Laiškas vėlavo

Įmonės "Debreceno valda" atsiųstame viename laiškų šio namo gyventojui matyti, jog sąskaita išrašyta spalio 8 d.

Be išdėstytų visų rekvizitų ir banko sąskaitų, iš tiesų matyti užrašas, pažymėtas didžiosiomis raidėmis, perspėjantis apie delspinigius.

"Prašome kreditą ir palūkanas mokėti iki kiekvieno mėnesio 15 d. Nesumokėjus įmokų bus skaičiuojami delspinigiai", – perspėjamas gyventojas.

"Kaip piliečiui laikytis tvarkos, jei pačios sąskaitos mus pasiekia pavėluotai? Apvertus laišką, ant voko matyti Lietuvos pašto antspaudas su spalio 17 d. žyma. Kodėl negalima išrašyti sąskaitos anksčiau ir gyventojų nestumti į kvailą padėtį? Mėginau aiškintis, niekas namą administruojančioje įmonėje nesiteikė man paaiškinti, kodėl taip elgiamasi", – širdo žmogus.

Palūkanoms – dvi grafos

Gyventojams kyla ir daugiau klausimų. Sąskaitoje pažymėta ne tik palūkanų suma, bet ir atidėtų palūkanų skyrelis.

"Ką tai reiškia? Kodėl toks skaičiavimas? Gal mes mokame papildomai dėl to, kad kažkas kažko laiku nepadarė?" – retoriškai klausė žmogus.

Jis tikino, jog namo renovacijos užbaigimo procesas užsitęsė, o, tikėtina, palūkanas bankas jau buvo pradėjęs skaičiuoti.

"Bet mums neaišku, kodėl yra dvi grafos su palūkanų skaičiavimais? Daug klausimų žmonės turi administratoriui, tik atsakymų negaunama", – nuomone dalijosi gyventojas.

Delspinigių žada neskaičiuoti

Telefonu paklaustas, ar bus taikomos gyventojams sankcijos, įmonės "Debreceno valda" vadovas Vaidas Barakauskas pareiškė negalįs kalbėti, nes pietauja.

Negaliu paaiškinti, čia pašto klausimai.

"Negaliu paaiškinti, čia pašto klausimai. Mes sąskaitas sudarinėjame iki 10-osios mėnesio dienos, paštui pateikiame iki mėnesio 12 dienos. Sąskaitas reikia apmokėti iki 30 dienos", – tepasakė V.Barakauskas.

Elektroniniu paštu išsiuntus paklausimą su sąskaitų nuotraukomis ir perklausus, ar iš tiesų V.Barakauskas sako tiesą, jog sąskaitas privalu apmokėti iki 30 dienos, kai dokumente nurodyta iki 15 d., V.Barakauskas į užklausą atsakė keturiais sakiniais.

"Taip, Naujakiemio 20 name buvo renovacija, kuri jau užbaigta. Dėl sąskaitos pristatymo termino klausimas bus pateiktas paštui. Mes sąskaitų failą suformuojame ir pateikiame sąskaitoje nurodyta data. Delspinigiai nebus skaičiuojami", – patikino namą administruojančios įmonės vadovas.

Kas sako tiesą?

Tačiau ar namą administruojančios įmonės vadovas V.Barakauskas žiniasklaidai sakė tiesą, nėra aišku, nes įmonė Lietuvos paštas pateikė visiškai kitą paaiškinimą.

"Šias sąskaitas jūsų minimo namo gyventojams gavome spalio 17 d. Kadangi dar tuo pat metu buvo pristatinėjamos ir pašalpos, laiškininkė jas išnešiojo per dvi dienas – spalio 18 ir 19 d. Su "Debreceno valdomis" kalbėsimės, kaip būtų galima pagerinti šių sąskaitų pristatymo procesą Lietuvos paštui ir gyventojams", – tikino pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Vadovui – paraginimai

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėją Ingą Kubilienę nustebino pašto pateikti faktai.

"Mane direktorius patikino, jog kaltė lyg ir turėtų būti pašto", – nusistebėjo skyriaus vedėja.

I.Kubilienė aiškinosi situaciją dėl gyventojams vėluojančių sąskaitų su įmonės "Debreceno valda" vadovu V.Barakausku ir paragino jį sklandžiau teikti informaciją gyventojams ir žurnalistams.

"Kad ateityje nekiltų daugiau tokių nesusipratimų, gyventojams patarčiau atsiversti banko sudarytus kredito mokėjimo grafikus. Juose numatyta, kiek ir iki kada reikia mokėti. Kiekvienas bankas nustato mokėjimo datą, vienas iki 20-osios mėnesio dienos, kitas parinkęs kitą datą. Bet laukti sąskaitų nėra būtina, žmogus gali mokėti pagal grafiką, niekieno neraginamas", – aiškino I.Kubilienė.

I.Kubilienė "Debreceno valdos" atstovų prašė siunčiant kitą kartą sąskaitas gyventojams išsiųsti paaiškinimus, kaip turi būti mokamas kreditas.

"Manyčiau, jog nėra būtinybės siuntinėti laiškus. Tik viskas turi būti jiems paaiškinta suprantamai", – patikino skyriaus vedėja.

Tapo skolininkais

Tai ne pirma tokia situacija uostamiestyje, kai gyventojai ieško teisybės dėl administratorių siuntinėjamų sąskaitų.

Prieš kurį laiką dienraštis aprašė situaciją, į kurią pateko Statybininkų prospekto 16 namo gyventojai.

Žmonės netikėtai sulaukė skolų išieškojimo bendrovės pranešimų, jog jie esą yra skolingi nemenkas sumas.

Iš šio namo gyventojų buvo reikalaujama susimokėti už namą administruojančios bendrovės organizuotą šiukšlių išvežimą, dėl kurio prokuratūroje nagrinėjama byla, susijusi su įtariamu sukčiavimu, dokumentų klastojimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu ("Dėl sąskaitų – šokas", "Klaipėda", 2018 09 03).

Tą kartą ginčas kilo dėl to, jog namo administratorius užsimojo išsilupti iš gyventojų tuos pinigus, kurių teisėtumo klausimas dar nebuvo išspręstas.

Situaciją komentavęs advokatas Remigijus Jakštas pažymėjo – kol nebus baigtas ikiteisminis tyrimas, tol negali būti vykdomas joks išieškojimas.

GALERIJA

  • Laikas: V.Barakauskas tikina, esą paštininkai nesugeba laiku išnešioti gyventojams sąskaitų, tačiau įmonė Lietuvos paštas pažymi, jog vadovas turėtų pasvarstyti, ar sako tiesą.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Absurdo cirkas

Jau nebestebina, kad administratoriai meluoja. O kodėl jiems nemeluoti?..Už jų nugarų stovi savivaldybės vyr.specialistai, kurie į butų savininkų skundus atsako jų pačių tekstais. Vsio zakonno!!! Tiek Debreceno valdos, tiek Vities valdos - vieno ir to paties arogantiško monstro rankose. Kol daugiabučių namų butų savininkai nesusivienys, tol niekas ir nepasikeis. O dėl namų renovacijos, tai pasidomėkite koks pelnas plaukia į asmenines administratorių kišenes?..Atvirai pasakius, visur tik melas ir melas.

Visiška teisybė

dėl Debreceno valdos. Kiemų Šiaulių g. netvarko. Kiemsargį gali pamatyti LABAI retai. Ir jeigu jis ateina, tai pasimakaluoja, kaip apsnūdusi muselę, ir nieko neišvalo. Šaligatvių nešluoja, žolėm visi apaugę. Greitai susilies su žalia veją. Pakelėse purvas daugybę metų kaupiasi. Ir lapai. NEŠLUOJA. UŽ KĄ MOKAME? Sąskaitose nerašo, kokiame namo bute buvo atlikti konkretūs darbai, už kuriuos pateikia sąskaitas. Rašo abstrakčiai. Tai nesitiki, ar tikrai name atliktas toks remontas, ar ne. Nes buvo priskaičiuoti pinigai už darbus, atliktus kitame name!.

Anonimas

su debreceno valda neimanoma susikalbeti jie i nieka nereguoja valdoj visiska betvarke siauliu gatve skesta lapus sustumia tarp masinu ir palieka kiemsargis sako maisu neduoda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS