Kelias – į Klaipėdą, o ženklas – į Palangą? | Diena.lt

KELIAS – Į KLAIPĖDĄ, O ŽENKLAS – Į PALANGĄ?

Klaipėdiečiams kilo klausimų dėl šalia uostamiesčio esančio kelio ženklo. Viaduku ties Liepų gatve iš Palangos kelio galima nuvažiuoti tik į Klaipėdą, bet ženklas rodo, kad kelias veda į Palangą.

„Tad kaip čia yra? Daugybę kartų pravažiavau pro šį ženklą, tačiau tik dabar susimąsčiau, ar jo vieta nėra supainiota? Važiuojant nuo Jakų žiedinės sankryžos, prieš nusukant viaduku į Liepų gatvę yra kelių schemą nurodanti ženklas. Tačiau mane pribloškė, kad važiuodamas kairėn pasieksiu ne Klaipėdą, o Palangą. Sukdamas į dešinę, pasirodo, nuvažiuosiu į Kretingą. Bet pro Gindulius ir Slengius daugių daugiausiai galiu pasiekti Plikius. O Plikiai tikrai ne Kretinga“, – svarstė klaipėdietis Marius.

Vairuotojas kėlė klausimą, ar kelininkai supainiojo ženklo vietą?

Mane pribloškė, kad važiuodamas kairėn pasieksiu ne Klaipėdą, o Palangą.

„Gal jie prie Palangos skirtą ženklą pastatė čia? Bet nuo šio taško iki Palangos sankryžos dar gal kokie 20–25 kilometrai“, – pečiais gūžčiojo vairuotojas.

Iš tiesų, jei šis ženklas atsirastų ties Palanga, net nekiltų abejonių, kad jis tinkamoje vietoje.

Pasukus į kairę, viaduku pasiekiama Palanga, o kelias dešinėn veda į Kretingą.

Įmonės „Kelių priežiūra“ atstovai paaiškino, kad ženklą pastatė ten, kur nurodė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Kelių direkcijos Komunikacijos vadybininkas Saulius Jansonas paaiškino, kad šis kelio ženklas skirtas sunkiasvorio transporto vairuotojams.

„Jūsų nurodytas kelio ženklas yra skirtas krovinio transporto vairuotojams, kuris informuoja apie draudimą įvažiuoti į sankryžą Kretingos kryptimi. Ženklas atitinkamai sufleruoja, kad kitos dvi sankryžos valstybinės reikšmės kelyje Nr. 168, į Kretingą ir jau ties Palanga, kelyje A13 Palanga–Šiauliai, kur galima važiuoti į Kretingą, nėra apribotos sunkiasvoriui transportui“, – raštu paaiškino S. Jansonas (kalba netaisyta – A. A.).

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to ano ni mas

kableli ne vietoj padejai tavo mintis lietuviskai skambetu sitaip : EUROPOS Debilu ir pridurku Sajunga. Kokie mes laimingi....

Anonimas

Debilu ir pridurku Europos Sajunga. Kokie mes laimingi.

Šoferis

tikra beprotybe visur, kuom pavirto tvarkinga šalis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS