Kelio ženklai Klaipėdoje sumažins srautus? | Diena.lt

KELIO ŽENKLAI KLAIPĖDOJE SUMAŽINS SRAUTUS?

Klaipėdos savivaldybės Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje buvo svarstoma dėl projekto įrengti informacinius kelio ženklus su nuoroda į Klaipėdos Šiaurinį molą ir Klaipėdos senamiestį kaip lankytiną objektą.

Atsižvelgė į skundus

Ekonominės plėtros grupės vadovė Jūratė Sokolova teigė, kad šiuo projektu yra siekiama padidinti miesto žinomumą ir pasiekiamumą.

Uostamiesčio savivaldybės administracija yra gavusi Melnragės gyventojų skundų dėl automobilių ir motociklų, važiuojančių Molo ir Vėtros gatvėmis, keliamo triukšmo nakties metu. Taip pat skųstasi ir dėl taršos.

Siekdama pagerinti gyventojų gyvenimo kokybę, Eismo saugumo komisija pritarė eismo auditorių pasiūlymui apriboti eismą Molo g. naktį, tačiau neapriboti miestiečių galimybės privažiuoti prie molo.

„Įrengus kelio ženklą Audros g. ir Girulių pl. žiedinėje sankryžoje, gyventojai, atvažiavę automobiliais, bus nukreipti važiuoti link Klaipėdos molo Girulių plentu, o tai sumažins automobilių srautus, triukšmą, taršą Molo g. Esant poreikiui, šie ženklai galės būti įrengti ir kitose vietose“, – paaiškino J. Sokolova.

Tai sustiprins prestižą ir pakvies svečius aplankyti tiek turistinius, tiek kultūrinius objektus.

Sustiprins prestižą?

Savivaldybės administracija taip pat inicijuoja kreipimąsi į Klaipėdos tarybą dėl teisės įrengti informacinius ženklus į Klaipėdos senamiestį.

„Jis yra labai svarbus reprezentacinis objektas turistiniu ir kultūriniu aspektu miesto bendruomenei ir svečiams. Informaciniai kelio ženklai, kviečiantys aplankyti mūsų Klaipėdos senamiestį, būtų pastatyti prie pagrindinių įvažiavimų į Klaipėdos miestą – Liepų, Liepojos gatvėse ties Klaipėdos rajono ir Klaipėdos miesto riba, prie įvažos į Klaipėdą nuo Nidos pusės, asmenims, atplaukiantiems keltu, bei prie Centrinio keleivių terminalo įvažos į Klaipėdą nuo Rimkų pusės“, – vardijo J. Sokolova.

Šie ženklai esą palengvintų senamiesčio pasiekiamumą, taip pat pavyktų išvengti papildomų automobilių srautų, didesnės taršos mieste.

„Tai sustiprins prestižą ir pakvies svečius aplankyti tiek turistinius, tiek kultūrinius objektus“, – pažymėjo Ekonominės plėtros grupės vadovė.

Esant poreikiui, tokie ženklai galės būti įrengti ir kitose vietose.

Kaina – apie 600 eurų

Komisijos nariams kilo klausimų, kur tiksliai stovės minėti kelio ženklai ir kaip jie iš tikrųjų padės sumažinti automobilių srautus ir jų keliamą taršą.

„Eismo schemas deriname savo darbo grupėje, o dėl spūsčių sumažinimo – gal čia ne ta tema. Tiesiog žmonės bus nukreipti, kad be reikalo nesisukinėtų pirmyn atgal. Krypties rodyklė nurodys, kaip greičiau pasiekti senamiestį. O kai gausime tarybos sprendimą, kad senamiestis ir molas – lankytini objektai, tada, pasitvirtinę vidinę tvarką, parengsime schemas, suderinsime ir ženklus įrengsime“, – paaiškino Transporto skyriaus vyriausioji specialistė Lina Žemaitytė.

Tad tarybai patvirtinus lankytinas vietas „Šiaurinis molas“ ir „Klaipėdos senamiestis“, Transporto skyrius įrengs lankytinas vietas žyminčius kelio ženklus, kurie savivaldybei kainuos apie 600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

sviesofora molo gatvej lai pastato DDDD durniu danda.NEPNINKA ? lai varo i Mogiliovo gatve ten ir karves ganosi DDD

net Londone

nėra tiek sviesaforų ir tiek visokių reguliavimo ženklų..BAIKIT PLAUT ES PINIGUS!

gryzo mada klausineti skaitytoja?

Klaustukininkai???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS