Kieme – nemalonus vaizdelis: stūkso maišų su nugenėtomis šakomis krūva | Diena.lt

KIEME – NEMALONUS VAIZDELIS: STŪKSO MAIŠŲ SU NUGENĖTOMIS ŠAKOMIS KRŪVA

Priešais vieną I. Simonaitytės gatvės namą stūkso maišų su nugenėtomis šakomis krūva. Šiukšlės tebekraunamos ir toliau.

Apie situaciją vienas klaipėdietis informavo miesto savivaldybę. Pridėjo ir nelegalaus šiukšlyno nuotrauką.

„Prieš I. Simonaitytės g. 12 namą yra didelė šiukšlių maišų krūva su nugenėtomis šakomis. Ši krūva jau nuo praeitų metų vis didėja. Prieš dvi savaites palei pėsčiųjų takelį buvo prisodinta naujų krūmų sodinukų, bet krūva, kaip suprantu, sodinukų sodinimui nesutrukdė, tad tiesiog apsodino aplink“, – rašė klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybė atsakė, kad pranešimas užfiksuotas, o rangovui informacija perduota – nelegalus sąvartynas bus sutvarkytas, atliekos pašalintos.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) projektų vadovas Arūnas Liubinavičius teigė, kad pagal naujai įsigaliojusią tvarką nuo šių metų pradžios nugenėtas medžių šakas galima palikti tik supjautas iki metro ilgio ir sudėtas į didmaišius, kuriuos reikia užsakyti per KRATC.

„Matyt, gyventojai ar namo prižiūrėtojai neatkreipė dėmesio, jog Klaipėdoje nuo šių metų yra pakeista žaliųjų atliekų surinkimo tvarka. Šakų negalima palikti palaidų, to nebuvo galima daryti ir pernai. Joms reikia užsakyti didmaišius arba konteinerius ir palikti juos su vežėjais suderintose vietose, kad būtų galima privažiuoti ir paimti. Ši paslauga nemokama, tik reikia kreiptis į KRATC“, – nurodė A. Liubinavičius.

Anot jo, dalyje daugiabučių gyventojams aiškiai išdėstyta, ką ir kaip reikėtų daryti.

„O dabar tai yra bešeimininkės atliekos, paliktos neleistinoje vietoje. Siūlytume susisiekti su KRATC, gal pavyktų suderinti su vežėju šių atliekų išvežimą“, – išeitį siūlė A. Liubinavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kaunas

Yra šakų kurias reikėtų sudeginti ,bet juk negalima kurti laužo ,tai kaip padaryti tvarka po medžių , krūmų genėjimo.

Irute

Atsakau Anonimui,miesto tvarkymo skyrius nereaguoja ir i straipsnius spaudoje,tai poltas apie Lindehau mokyklos stadiona,ten narkomanu irstva,niekas nieko nedaro,matomai tai naudinga skyriui

stebėtoja

argi šakos vidurvasarį taip genimos? nesupranta arboristikos..perdozavo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS