Iš Klaipėdos daugiabučių kiemų išvežė 33 apleistas mašinas | Diena.lt

IŠ KLAIPĖDOS DAUGIABUČIŲ KIEMŲ IŠVEŽĖ 33 APLEISTAS MAŠINAS

Sizifo darbas – taip galima apibūdinti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų vargus rankiojant iš daugiabučių kiemų apleistus automobilius. Iš viso jau išvežti 33 automobiliai, tačiau nė vienas jų dar neutilizuotas.

Pirmiausia apie tokius, paliktus stovėti kiemuose, automobilius reikia surinkti informaciją, ieškoma šeimininkų, bandoma su jais susisiekti.

Jei savininkas randamas, jam tenka siųsti daugybę pranešimų ir raginimų, kad šis paimtų savo turtą iš viešos vietos.

Neretai tokie automobiliai tūno nuleistomis padangomis ar varvančiais tepalais.

Gyventojai aktyviai talkinę ir pranešinėję apie tokius automobilius Viešosios tvarkos skyriui, dabar tik kartą ar du per mėnesį kreipiasi į savivaldybę.

Jei savininkas randamas, jam tenka siųsti daugybę pranešimų ir raginimų, kad šis paimtų savo turtą iš viešos vietos.

„Nuo praėjusių metų išvežinėjame tokius automobilius. Jei pasitaiko, kad automobilio šeimininko nėra, mes jį dar metus laiko turime saugoti. Ir dar aktyviai ieškoti savininko reikia. Jei jis taip ir neatsiranda, tada kreipiamės į teismą. Tik teismas gali pripažinti turtą bešeimininkiu“, – paaiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Jei teismas priima tokį sprendimą ir automobilis pripažįstamas bešeimininkiu, savivaldybės Turto skyrius nusprendžia, ar mašiną dar galima parduoti, ar ji tinkama tik į metalo laužą.

Paklaustas, ar yra nors kokios naudos iš viso šio reikalo, M. Poimanskis atsakė trumpai.

„Be abejo, ne“, – patikino skyriaus vedėjas.

Kol kas bandymų parduoti nors vieną tokį automobilį dar nebuvo. Tačiau jau galima įtarti, kad naudos savivaldybė neturės, tik išlaidas skaičiuos.

„Iki tokio momento dar nepriėjome. Išlaidų yra daug. Reikia nuvežti, tada dar saugoti. Visi dirba, ieško savininkų. Bet išsivalyti nuo tokių luženų reikia. Niekas neatsipirks, net saugojimui išleidžiamos lėšos“, – patikino M. Poimanskis.

Be priežiūros paliktos stovėti transporto priemonės ne tik riboja kitų vairuotojų galimybes naudotis bendromis vietomis automobiliams statyti, bet ir yra opi problema aplinkosauginiu požiūriu.

Vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodekso 414 straipsniu, neeksploatuojamas transporto priemones bendrojo naudojimo vietose laikantiems asmenims gali būti skiriama bauda iki 300 eurų.

Be to, už pakartotinai padarytą administracinį nusižengimą tokios transporto priemonės gali būti konfiskuojamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Dauk yra senamiesty reika išvalyti stovi vieta užima jeigu žmoguo nreika jis neatsakingas už savo turta tai reikia po presu,ir gerai tvarka turi buti One sugalvojai ir pametei

Ir tiems,

kurie daugiabučių kieme laiko po dvi ar tris mašinas reikia nutemti . Palikti vieną ir tą apmokestinti.) !!!

Anonimas

Superku auto nejudinami?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS