Klaipėda paliko gerą įspūdį | Diena.lt

KLAIPĖDA PALIKO GERĄ ĮSPŪDĮ

Į Klaipėdą atvyko Jungtinės Karalystės patrulinis laivas HMS „Mersey“. Kelių dienų vizito programoje numatytas Pirmojo pasaulinio karo metu Klaipėdoje žuvusių britų karo belaisvių pagerbimas ir susitikimai.

Laivo įgulą sudaro apie 40 asmenų. Laivas gali patruliuoti iki 300 dienų per metus, išvystyti iki 20 mazgų per valandą greitį.

Jis pavadintas Mersėjaus upės, tekančios per Liverpulį, garbei. Laivas ginkluotas priešlėktuviniais ir priešlaiviniais kulkosvaidžiais.

Per kelias dienas numatoma aplankyti Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovybę, pagerbti žuvusius britų karius, palaidotus Vitės kapinėse.

Taip pat numatomi laivo įgulos narių vizitai Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje, Jūreivystės mokykloje, planuojamas ir Lietuvos karo jūrininkų ir jūrų kadetų lankymasis britų karo laive.

Pirmadienį laive HMS „Mersey“ apsilankė ir uostamiesčio vadovas Vytautas Grubliauskas. Tai, anot jo, buvo mandagumo vizitas.

„Laivo kapitono kvietimu apsilankiau laive, kuris sekmadienį atvyko į Klaipėdą. Čia pabus keletą dienų. Klaipėda – jų paskutinis uostas žygyje, kurį jie turėjo Baltijos jūroje. Iš Klaipėdos keliaus į Liverpulį. Sakė, kad labai džiaugiasi, kad, prieš grįžtant į tėvynę, paskutinis uostas šioje navigacijoje – Klaipėda, kuri jiems per trumpą laiką paliko labai gerą įspūdį ir maloniai nuteikė. Vizitas – mandagumo, įprastinis. Laivai, kurie atvyksta į Klaipėdą, stengiasi pakviesti miesto vadovus, parodydami bendrystę tarp kariškių ir civilinės bendruomenės. Tai graži tradicija, kuri, neabejoju, tęsis ir ateityje“, – vylėsi meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Alio, lietuviai

kodėl nekomentuojat? Visus komentarus rašinėja beraščiai ruzzkiai?

Ar jums nekeista

kad sulig naujo mero išrinkimu į viršų staigiai /ir gal netyčia/ iškilo faktas kad, pasirodo, Klaipėda permirkusi narkotikais o patikrinus visas ar ne 29 mokyklas, 28 rasta gausios narkotikų vartojimo žymės? Niekas negalvoja baust už elektronines cigaretes kurias vietoje tabako rūko vos ne kiekvienas piemuo ir kuriomis galima sėkmingai rūkyti skystą kokainą ar naujo tipo bekvapę žolę?..Autobuse žmonės kalbėjo kad pati policija tuo užsiima Ir kongas kažur toj pusėj..

Zose

Kongas man primena Leonidu Iljiciu, nepiktybiskas, be arogancijos, nej kazkokiu skandalu nej intrigu, paziuresim ka didziojo verslo atstovas sudebes pakeisti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS