Klaipėda perka naujus greičio matuoklius | Diena.lt

KLAIPĖDA PERKA NAUJUS GREIČIO MATUOKLIUS

Uostamiesčio savivaldybė iki metų pabaigos žada įsigyti naujų greičio matuoklių. Kol kas numatyta pirkti du greitį fiksuojančius įrenginius.

Vairuotojai Klaipėdos gatvėse naujovių išvys jau šį rudenį.

Iki rugsėjo ketinama du greičio matuoklius sumontuoti naujose vietose. Įrenginiai bus perkelti iš Mokyklos gatvės ir Taikos prospekto.

Greičio mėgėjai bus tramdomi visiškai naujose vietose. Vienas matuoklis bus įrengtas senamiestyje, o kitas – Liepojos ir Medelyno gatvių sankirtoje, netoli posūkio į Šv. Pranciškaus onkologijos centrą.

"Vienas matuoklis turėtų atsirasti Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje. Taip, per senamiestį važiuoti bet kam nevalia. Eismas vieniems uždraustas, o kitiems – ne. Gyventojai dažnokai skųsdavosi, jog per senamiestį kai kas važinėja velniškais greičiais. Va ir pasižiūrėsime, kas ir kaip ten važinėja", – tikino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Eismas vieniems uždraustas, o kitiems – ne.

Kitas matuoklis bus perkeltas į šiaurinę miesto dalį, Liepojos ir Medelyno gatvių sankirtą.

Greitis bus fiksuojamas įvažiuojant į miestą.

"Ten yra du apsisukimai važiuojantiesiems į ligonines. Į miestą įvažiuojama tokiais greičiais, kad kitiems darosi sunku manevruoti. Matuoklį norima įrengti ties pranciškonų centro įvaža", – neslėpė M.Poimanskis.

Kiek laiko bus naujoji tvarka, dar nėra aišku. Naujose vietose matuoklius žadama laikyti tiek, kiek jie bus reikalingi.

"Gal dvi savaites, gal mėnesį, o gal ir pusę metų jie ten bus. Žiūrėsime, kokia bus nauda", – patikino specialistas.

Pasak M.Poimanskio, kol kas mieste trūksta dviejų papildomų greičio matuoklių.

"Vyksta pirkimas, tikimės, jog iki metų pabaigos pavyks pasirašyti sutartis. Kol kas nepratęsta sutartis ir dėl greičio matuoklio, esančio Šiaurės prospekte", – pripažino M.Poimanskis.

Šią savaitę uostamiestis liko be dar vieno matuoklio. Fiksuotas Minijos gatvėje esančio matuoklio gedimas, todėl matuoklius prižiūrinti įmonė išmontavo įrangą ir remontui išsiuntė objektyvą į Olandiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Lolas

O Jūs, ponas Pajamanskich, gal norit kelius Tauralaukyje sutvarkyti, nuo tarybinių laikų netvarkytus? Rajonas auga, iš Klaipėdos rajono didelį srautai, ar Pajamanskich nerūpi?

Akropolio princas

Geriau kelius tvarkytų mieste ir šaligatvių..

Kristupas

Marius Pomoinas - vardas atitinka pareigas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS