Klaipėda turistams įdomi visokia | Diena.lt

KLAIPĖDA TURISTAMS ĮDOMI VISOKIA

Turistus Klaipėdoje domina viskas – ir lankomiausi objektai, ir kasdienės paslaugos. O kartais atvykėliai čia ieško ir atranda savo šeimos istorijos pėdsakų, apie kuriuos kadaise pasakojo jų giminaičiai.

Domina net atlyginimai

Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (KTKIC) direktorės Romenos Savickienės, žiemą atvykėlių būna mažiau, bet vasarą jų sulaukiama daugybė. Ir užduodamų klausimų būna pačių įvairiausių, susijusių ne tik su pačiu uostamiesčiu, bet ir su šalies kultūra.

„Domina atlyginimai, švietimo procesas, mokyklos, darželiai, medicinos įstaigos, socialiniai draudimai, rūšiavimas. Pas mus užeina ir tie, kuriems reikia medicininės pagalbos, kiti atvažiuoja kemperiu ir klausia, kur susiremontuoti, kur nusipirkti meškerę arba megztinį, striukę, kai yra šalta. Mes esame tikras informacijos centras, kuriame klausimai užduodami apie viską. Skambučiai būna ne vien iš turistų, bet ir iš pačių klaipėdiečių, kurie ieško vienos ar kitos įstaigos“, – pasakojo pašnekovė.

Esame turėję pačių įdomiausių istorijų.

Ieškojo paslėpto lobio

„Laikomės principo, kad pasakyti „ne“ negalima. Bandome ieškoti atsakymų. Kai kurie atvyksta ieškoti savo šaknų ir žino, kad seneliai gyveno tokioje gatvėje, tokiame name. Jeigu negalime surasti senuosiuose žemėlapiuose, siunčiame į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų, ten kolegos noriai padeda surasti vienus ar kitus dalykus“, – sakė R. Savickienė.

Ji pasakojo, kad dėl šeimos istorijos daugiausia kreipiasi vokiečių kilmės žmonės, kurių seneliai gyveno Klaipėdoje.

„Esame turėję pačių įdomiausių istorijų. Atvykusieji sakė, kad vieno namo sienoje yra užmūrytas lobis, senoviniai indai ar dar kažkas, bet po to paaiškėjo, kad to namo jau seniai nebėra, jis nugriautas“, – kalbėjo KTKIC direktorė.

Į Klaipėdą atvykę vokiečiai visuomet nori aplankyti Taravos Anikę, nes domisi ir žino jos istoriją.

Romena Savickienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiestis – privalumas

Atvykėlius domina ir burlaivis „Meridianas“, piliavietė, molas, paplūdimiai, kruizinė krantinė, pats uostas, Danės skveras, Klaipėdos universiteto komplekso architektūra, o ateityje tikimasi, kad sudomins ir buvusio pašto pastatas.

„Mums niekada nereikėtų lygintis su Paryžiumi ar Londonu. Klaipėdai sudėtinga lygintis ir su Ryga, Talinu, nes esame ne sostinė, o uostamiestis. Turime kitų privalumų. Esame mažas senamiesčio miestas. Žmonės pasidžiaugia, kad gali ramiai apeiti visą senamiestį, susirasti visus objektus, kad nereikia kažkur toli keliauti. Neturime pilių ar ypatingų bažnyčių, įspūdingų monumentų, tad esame sudarę maršrutus, kur jie galėtų pasivaikščioti“, – pažymėjo R. Savickienė.

Turistus džiugina ir tai, kad pajūryje išlaikomas gamtinis natūralumas, kad jis nėra urbanizuotas.

Taip pat jiems patinka, kad Klaipėda – švarus miestas, kuriame yra pakankamai žalumos, o žmonės – geranoriški, kalba užsienio kalbomis ir visuomet noriai padeda.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

4

Bet kuris pasivaikščiojimas krante yra malonus ir įdomus būdamas laive.

na

kas gali pasakyt kuo idomi musu klaipeda turistams ypac pavasari ir rudeni.vienintelis idomus dalykas teatro balkonas is kurio kalbejo hitleris.pasakykit kas dar idomaus klaipedoj....

Turistams

idomus tik pigus alkoholis ir paleistuves.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS