Klaipėdai smogusi vėtra pridarė nuostolių | Diena.lt

KLAIPĖDAI SMOGUSI VĖTRA PRIDARĖ NUOSTOLIŲ

Uostamiestį užklupusi audra jau pridarė nuostolių. Gelbėtojai vėl gavo dešimtis pranešimų apie vėtros nuverstus medžius. Viename kieme didelė medžio šaka sumaitojo iškart kelis čia stovėjusius automobilius ir pridarė žalos už tūkstančius eurų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus duomenimis, lapkričio 23 d., po vidurnakčio, gauta apie 30 pranešimų dėl visoje Klaipėdos apskrityje nuvirtusių ir pavojų eismo saugumui keliančių medžių.

Daugiausia pranešimų gauta iš Palangos ir Klaipėdos rajono.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė nurodė keletą eismo įvykių, nutikusių vakar.

7.12 val. Klaipėdos rajone esančiame Samališkės kaime, autostradoje, veikiausiai dėl slidžios kelio dangos vairuotoja nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į griovį.

8.16 val., Klaipėdos rajone, Kapstų kaime, taip pat dėl slidžios kelio dangos automobilis trenkėsi į kelio ženklą.

Ugniagesiai į iškvietimus reaguoja žaibiškai.

Įsisiautėjusi audra rajone daugybę kelio ženklų nuplėšė nuo stovų. Vakar ryte Klaipėdos–Palangos kelyje nuplėštų ženklų mėtėsi ir ant važiuojamosios dalies.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Arvydas Mickus informavo, kad trečiadienį gelbėtojai šešis kartus vyko šalinti vėjo nulaužtų medžių.

„O ketvirtadienį pajėgos vyko jau aštuonis kartus. Griūdami medžiai didesnių nuostolių nepridarė, bet užtvėrė kelius ir išvažas. Sužeistų žmonių nebuvo. Ugniagesiai į iškvietimus reaguoja žaibiškai, kaip ir į kiekvieną, kuris mus pasiekia“, – vakar priešpiet teigė A. Mickus.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos įvykių suvestinės duomenimis, lapkričio 23 d., 3.25 val., Liepų g. ant keturių automobilių – „VW Passat“, „Lexus“, „Škoda Rapid“ ir „Ford Mondeo“ užvirto didelė medžio šaka. Ji buvo supjaustyta grandininiu pjūklu ir patraukta nuo automobilių.

Laivyba Klaipėdos uoste ribojama nuo trečiadienio vakaro. Ketvirtadienio rytą vėjo stiprumas uoste siekė 20 m/s, gūsiai – iki 26 m/s. Naktį uoste buvo fiksuotas 30 m/s stiprumo vėjas.

„Saugiai laivybai Klaipėdos uoste keliami ypač aukšti reikalavimai, laivai turi būti saugiai įvesti ir išvesti iš uosto. Vertinant oro sąlygas, laivyba Klaipėdos uoste šiuo metu yra ribojama, išplaukti iš uosto laukia du laivai, įplaukti vienas“, – vakar vidurdienį teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos patarėja viešiesiems ryšiams Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Sinoptikai prognozavo, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį šiaurės vėjo gūsiai sieks apie 28 m/s, o dieną mažės iki 12–17 m/s.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pakrante

Pagarba gelbėtojams !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS